foto: Valsts policija
Teikā aiztur vairākkārt sodītu mājokļu apzadzēju
112
2017. gada 4. augusts, 19:44

Teikā aiztur vairākkārt sodītu mājokļu apzadzēju

Kasjauns.lv

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Teikas iecirknī 21. jūlijā tika saņemta informācija par zādzību no privātmājas teritorijas, no kuras nozagts zāles pļāvējs. Ierodoties notikuma vietā, likumsargiem tika parādīts video ieraksts no šīs privātmājas video novērošanas kameras.

Pēc video materiāla noskatīšanās policisti konstatēja, ka ierakstā redzamais vīrietis, kurš veicis šo zādzību, jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par dažādām zādzībām.

Policistiem radās pamatotas aizdomas, ka šis pats vīrietis varētu būt veicis zādzību arī no kāda Teikas mikrorajona dzīvokļa 23. maijā, kur tika nozagts planšetdators, mobilais telefons, soma un atslēgas. Jāpiemin, ka šajā gadījumā zādzība veikta brīvi piekļūstot, jo mājokļa durvis nebija aizslēgtas.

Nekavējoties tika uzsākti šī vīrieša operatīvie meklēšanas pasākumi. 1. augustā viņš tika atrasts un aizturēts. Būtiski, ka visu šo laiku meklēšanā izsludinātais vīrietis bija bēguļojis.
1976.gadā dzimušais aizturētais likumsargiem apstiprināja abu iepriekš minēto zādzību veikšanu un atzina savu vainu.

Jāpiemin, ka zāles pļāvēju policistiem izdevās atgūt, bet mantas, kas tika nozagtas no dzīvokļa, diemžēl ļaundaris jau paspējis realizēt.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību, kas izdarīta iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.