"Garša kā krabju nūjiņām!" Salacgrīvas "Maximā" tirgots piens ar noskrāpētu derīguma termiņu
Teātra kritiķe Silvija Radzobe internetā sūkstījās par nelabu pienu, ko sanācis nopirkt veikalā Salacgrīvā. Piena ražotājs ir „Valmieras” piens, un uzņēmums solījis sazināties ar vīlušos pircēju.
Sabiedrība
2016. gada 7. maijs, 06:38

"Garša kā krabju nūjiņām!" Salacgrīvas "Maximā" tirgots piens ar noskrāpētu derīguma termiņu

Jauns.lv

Teātra mākslas zinātniecei, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes profesorei Silvijai Radzobei pagadījies pavisam dīvains pirkums. Veikalā „Maxima” iegādātajam 2% pienam bijusi jūtama krabju nūjiņu piegarša.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Savu sašutumu Radzobes kundze paudusi sociālajā tīklā Twitter. „Vai esat baudījuši jaunumu – govs pienu, kas garšo kā krabju nūjiņu piens?” sarkastiski izsakās teātra kritiķe. Viņa atklāj, ka savādā piena ražotājs ir AS „Valmieras piens” un konkrētā piena paka nopirkta veikalā „Maxima X”,Salacgrīvā.

Pienam noskrāpējies derīguma termiņš

Silvijas Radzobes piedzīvoto komentē arī citi tautā zināmi tvitera lietotāji. Dzejniece Agnese Rutkēviča smej, ka ir ieinteresēta un pavisam noteikti meklēs „jauno garšu” veikalos, savukārt pavisam pikts par teātra zinātnieces pārtikas veikalu izvēli ir aktieris, politiķis un kaismīgs „Maxima” boikotētājs  Artuss Kaimiņš. „Cik jauku veikalu esat izvēlējusies! Īsts prieks. Malace! Īsta mūsu valsts patriote. Ar savu mēli Jūs maksājat „Maxima” advokātiem,” skarbi pret Silviju Radzobi vēršas Artuss.

Iespējams, bojāts iepakojums

Salacgrīvas „Maxima” veikala maiņas vadītāja, komentējot Radzobes izteikumus, apgalvo, ka kaut ko tādu dzird pirmo reizi un neapmierinātības gadījumā ikvienam iesaka vērsties veikalā, kā arī pie produkta ražotāja.

AS „Valmieras piens” sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Mežgaile informē, ka ražotāja kvalitātes daļas pārstāvji jau tuvākajā laikā sazināsies ar pircēju, lai piefiksētu sūdzību un saņemtu iespējami plašāku informāciju par iegādāto produktu. „Pienam, protams, ir jāpiemīt svaigam pienam raksturīgai smaržai un garšai. To palīdz nodrošināt drošs un hermētiski noslēgts iepakojums, kā arī pareiza uzglabāšana, uzglabāšanas temperatūra. Ja gadījumā iepakojums ir bojāts vai piens nav uzglabāts atbilstošā temperatūrā, tas var ietekmēt piena kvalitāti. Mēs varēsim sniegsim detalizētāku atbildi, kas tieši ietekmējis konkrētā produkta kvalitāti, tiklīdz saņemsim informāciju no pircējas,” skaidro piena ražotāja pārstāve.

Kasjauns.lv/Foto: Lita Krone/LETA, Twitter