Sirsnīgs paldies ziedotājiem! 4 gadus vecā Kristapa veselība uzlabojas
Kristaps ar Slovākijas fizioterapeitu komandu.
Sabiedrība
2016. gada 8. maijs, 06:39

Sirsnīgs paldies ziedotājiem! 4 gadus vecā Kristapa veselība uzlabojas

Jauns.lv

Mājās no Slovākijas atgriezies ar cerebrālo trieku sirgstošais mazais Kristaps, kurš tur izgājis rehabilitācijas kursu. Lai viņš varētu staigāt, tika lūgti ziedojumi, zēnam palīdzēja arī daudzi Kasjauns.lv lasītāji. Pēc vairākiem rehabilitācijas kursiem Kristaps nu jūtas labāk.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka martā tika lūgti ziedojumi, lai ar cerebrālo trieku slimajam četrus gadus vecajam Kristapam Lazdānam varētu nodrošināt divu nedēļu rehabilitācijas kursu Slovākijā. Kristapam jau piedzimstot diagnosticēja bērnu cerebrālo trieku - spastisko tetraperēzi, simptomātisko epilepsiju. Puisēna pirmajos dzīves gados situācija bija nopietnāka nekā šodien, bija biežas krampju lēkmes, viņš nestaigāja. Pēc vairākiem rehabilitācijas kursiem krampju lēkmes vairs nav. Ārsti Slovākijā sola, ka Kristaps spēs arī staigāt, ja izies vairākus rehabilitācijas kursus, tāpēc šogad bija nepieciešams rehabilitācijas kurss, kurš izmaksāja 4800 eiro. Nepieciešamā nauda arī ar Kasjauns.lv lasītāju palīdzību tika savākta un nu rehabilitācijas kurss iziets.

Kristapa mamma Inga Kasjauns.lv sacīja: „Pateicība visiem, kuri ziedoja naudiņu Kristapam, lai viņš varētu iziet rehabilitācijas kursu Slovākijā.

Pēc rehabilitācijas kursa Kristapam atkal ir uzlabojusies veselība. Viņš sāk censties kontrolēt galvu, palicis vēl kustīgāks. Lai būtu progress arī turpmāk, esam atsākuši iet Talsos uz fizioterapijas nodarbībām, kā arī ergoterapijas un logopēda nodarbībām Dursupē pie logopēdes Kristīnes Apses, braucam uz masāžām Tukumā, kā arī uz reitterapijas nodarbībām Jaunķemeros. Kad iestāsies siltāks laiks, esam ieplānojuši vest Kristapu uz baseinu un dūņu procedūrām. To iesaka arī Slovākijas ārsti, jo tad, iespējams, ātrāk varētu sasniegt, ka Kristaps sāk pats balstīties uz kājām”.


Kasjauns.lv/Foto: no personīgā arhīva