foto: EPA
Vējonis atklāj, kādā gadījumā būtu gatavs atlaist Saeimu
Prezidents apliecina gatavību rosināt Saeimas atlaišanu, ja tā apdraudēs Latvijas drošību un suverenitāti.
Politika
2017. gada 27. jūlijs, 09:13

Vējonis atklāj, kādā gadījumā būtu gatavs atlaist Saeimu

Kasjauns.lv/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis būtu gatavs rosināt Saeimas atlaišanu, ja tās vairākuma lēmumi apdraudētu Latvijas drošību un suverenitāti, to valsts pirmā persona apliecinājis intervijā žurnālam "Ir".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai arī Valsts prezidents ir novērojis, ka Krievija meklē dažādus līdzekļus, kā ietekmēt lēmumus arī Latvijā, viņaprāt, pagaidām kaimiņzemei tas īsti nav izdevies. "Lai kādi ir cilvēki, viņi tomēr visi ir līdz šim... Teiksim tā, par kaut kādām valsts nodevībām - nu, te nekad nav bijusi pat runa."

Jautāts, vai var būt drošs, ka lēmumu pieņēmēji lielos ostu projektos faktiski nepārdos Krievijai Latvijas neatkarību, Vējonis žurnālam atbildējis, ka ir drošs par to. "Es domāju, ka lēmumu pieņēmēji nekādā gadījumā nepārdos. Ka biznesa cilvēki tiekas ar kādiem cilvēkiem, lai runātu par sava biznesa attīstību - jā, ļoti iespējams, ka tas notiek. Bet, ka valdībā vai parlamentā kaut kādi šādi lēmumi, kas būtu pret valsti, - nu, man negribētos ticēt."

Vaicāts par "zaļo cilvēciņu" ienākšanas Latvijā iespējamību, Vējonis apliecinājis, ka mūsu armija ir gatava piemērot ieročus un nošaut iebrucējus, ja šāda nepieciešamība būs, tomēr prezidents sliecas domāt, ka Krievija "zaļo cilvēciņu" scenāriju otrreiz vairs nepielietos, tā droši vien strādājot pie citiem scenārijiem. "Tāpēc arī Baltijas reģionā notiek sadarbība starp nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, arī domājot par dažādiem citiem scenārijiem. NATO par to domā. Tiek strādāts," atzinusi valsts pirmā persona.