foto: LETA
Arodbiedrības līderis: ģimenes ārsti devalvējuši streika jēdzienu
Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris.
2017. gada 27. jūlijs, 07:42

Arodbiedrības līderis: ģimenes ārsti devalvējuši streika jēdzienu

Jauns.lv

Ģimenes ārsti, kas apgalvo, ka streiko, tomēr turpina strādāt, devalvē streika jēdzienu, šādu viedokli LTV "Rīta panorāmā" pauda Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītājs Valdis Keris.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kera vērtējumā, ģimenes ārstu streika forma pašlaik ir dīvaina - cilvēki iet uz darbu, saņem par to naudu, tomēr saka, ka streiko. "Ar vārdiem nevajag spēlēties," piebilda Keris un skaidroja, ka LVSADA streiks šķiet ļoti nopietna protesta forma, tāpēc arodbiedrība ar to "nav spēlējusies" un pēdējā laikā nav izšķīrusies par tā pielietošanu, lai arī protesta akcijas ir rīkojusi.

Taujāts, vai ģimenes ārstu finansiālā situācija tiešām ir akūta problēma, LVSADA vadītājs uzsvēra, ka visai veselības aprūpes nozarei strauji vajag naudas pieplūdumu - tiklab ģimenes ārstiem, kā slimnīcām u.tml. Keris gan ieminējās, ka ģimenes ārstu situācija varbūt arī nav pati akūtākā, tomēr uzreiz vēlreiz uzsvēra, ka kopumā situācija nozarē esot slikta.

Iepriekš Keris tika paudis viedokli, ka valdība un Veselības ministrija (VM) ģimenes ārstiem izteica apsveramu kompromisa piedāvājumu. Viņš norādīja, ka abām pusēm bija iespēja panākt vienošanos, taču tā tika palaista garām. "Viņi [ģimenes ārsti] pieņēmuši tādu lēmumu, kādu pieņēmuši, un viņiem ir tādas tiesības," piebilda Keris.

Kā ziņots, ģimenes ārsti, kuri šomēnes sāka protesta akciju, pirms nedēļas pārgāja uz citu protesta formu, ko paši dēvē par "modificētu" streiku - tagad tiek pieņemti ne vairāk kā 20 pacienti dienā, turklāt netiek veikta pieaugušo profilakse, aģentūru LETA informēja LĢĀA.

Streika termiņš patlaban noteikts līdz 1.oktobrim. Līdz tam laikam LĢ