Kultūras ministrija meklē cilvēkus, kas vietējo popmūziku izvedīs uz ārzemēm
Kultūras ministrija izsludinājusi konkursu popmūzikas eksporta veicināšanas projektiem. (Attēlā: Lauris Reiniks.)
Kultūra
2017. gada 25. jūlijs, 21:37

Kultūras ministrija meklē cilvēkus, kas vietējo popmūziku izvedīs uz ārzemēm

Kasjauns.lv/LETA

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi konkursu popmūzikas eksporta veicināšanas projektiem, liecina oficiālais paziņojums izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Projekta veidotājiem jāapkopo, jāuzkrāj un jāizplata informācija vienotā interneta platformā latviešu un angļu valodā par mūsdienu popmūzikas autoriem, izpildītājiem, producentiem, konkursiem, pakalpojumu sniedzējiem, organizācijām, koncertu norises vietām visā Latvijas teritorijā, liekot uzsvaru uz potenciālo eksporta objektu.

Iesniegtajam projektam jāspēj nodrošināt mūzikas industrijas pārstāvjus ar aktuālu un savlaicīgu informāciju par konferencēm, semināriem, projektu konkursiem, apmācībām un citiem aktuāliem jautājumiem popmūzikas jomā gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Finansējuma saņēmējam arī jāspēj nodrošināt ārvalstu sadarbības partneru informētību par Latvijas popmūzikas industrijas pārstāvjiem un tās aktualitātēm.

Tāpat konkursa uzvarētājiem būs jāizglīto vietējie mūzikas industrijas pārstāvji par popmūzikas eksporta jautājumiem, kā arī jāveic tās pārstāvniecības funkcijas dažādos starptautiskos mūzikas pasākumos.

Projekta uzdevumu veikšanas laiks ir trīs gadi

Finansējums tiek nodrošināts no KM valsts budžeta apakšprogrammas "Mākslas un literatūra". Konkursam paredzētie finanšu līdzekļi ir 25 000 eiro pirmajā uzdevumu veikšanas gadā un ne mazāk kā 20 000 eiro otrajā un trešajā projekta realizēšanas gadā.

Projektu pieteikumi KM jāiesniedz līdz 30.augusta plkst.17.

Konkursa dalībnieku pieteikumu izvērtēšanu veiks speciāla KM izveidota komisija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās