Natālija 10 gadus cīnās ar znotu par parādu: "Mēs ar vīru paņēmām kredītu, bet viņš ar visu naudu aizmuka!"
Natālija Strautiņa jau vairākus gadus nespēj atgūt vairāk nekā 3000 eiro lielu parādu no bijušā znota Vladimira, kurš ar visu naudu aizmuka no viņas meitas, viņu atstājot ar mazo meitiņu.
Sabiedrība
2016. gada 9. maijs, 07:04

Natālija 10 gadus cīnās ar znotu par parādu: "Mēs ar vīru paņēmām kredītu, bet viņš ar visu naudu aizmuka!"

Jauns.lv

Natālija Strautiņa ar vīru 2005. gadā bankā paņēma 5000 latu lielu kredītu, lai palīdzētu grūtībās nonākušās meitas Larisas meitas ģimenei – samaksātu viņas dzīvokļa parādu. Kad naudu tika nodota znotam Vladimiram, viņš ar visu naudu aizmuka no ģimenes un nu jau bijušajai sievasmātei parādu nevēlas atdot.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau teju desmit gadus Natālija cīnās, lai no sava kādreizējā znota Vladimira Kozičenkova atgūtu parādu. Nelielu summu viņa tomēr ir saņēmusi, bet par pārējo bijušais znots neliekas ne zinis un bēguļo, lai tik parāds nebūtu jāatdod, apkrāptā sieviete klāsta žurnālam „Likums un Taisnība”. Natālija vērusies tiesā un tā atzinusi, ka Vladimirs viņai parādā vēl palicis 3246,84 eiro. Bet to atgūšana nesokas – tiesā sievietei atbildējuši, ka uz lietu izskatīšanu ir ļoti garas rindas un lieta varētu ievilkties gadu gadiem. Bijušais znots atzīst, ka tik tiešām ir parādā, bet vismaz desmit reizes mazāku summu.

Lai lietu atšķetinātu ātrāk, Natālija vērusies privātdetektīvu birojā „Rīgas detektīvu aģentūra”. Aģentūra nav parādu piedzinēju kantoris, bet tā var sniegt juridisko palīdzību un panākt, lai konfliktējošas puses panāktu vienošanos vai vismaz savā starpā sāktu sarunāties.

Natālija Strautiņa stāsta: „2005.gadā manas meitas ģimenei bija grūts periods. Viņa maz pelnīja, bija parādi par dzīvokli, audzināja divus bērnus (viena no viņiem bija manas meitas un Vladimira kopējā mieta, kurai tolaik bija astoņi gadi). Mēs ar vīru bankā paņēmām 5000 latu (7115 eiro) lielu kredītu. Šo naudu tad arī iedevu znotam - divus tūkstošus iedevu tāpat bez prasības atdot, tā sacīt jāsaka – ģimenes būšana, bet par 3000 eiro paņēmu parādzīmi. 2006. gadā viņš ar visu naudu aizmuka gan no sievas, gan meitas, iespējams, pie citas mīlestības. Vēlāk laulība tika oficiāli šķirta, bet, kā viņš iztērēja naudu, nezinu, varbūt – to tērēja citām sievietēm... Parādu tā arī neatdeva. Vēlāk gan atzina, ka ir parādā un mazliet atdeva. 2011. un 2012. gadā katru gadu atdeva pa 150 latiem, tad 2013.gadā atguvu vēl 450 latus. Un viss! Kopš tā laika viņš bēguļo un mānās. Viņam nemaz nav sirdsapziņas. Vēlos, lai viņš atdod naudu, būs vismaz mazmeitiņai, kurai viņš, starp citu, alimentus nemaksāja. Es bankā paņēmu 5000 latu lielu parāda, bet par to tai atdevu deviņus tūkstošus”.

Rīgas detektīvu aģentūras vadītāja Olga Zeļika mēģinājusi sazināties ar parādnieku, kurš strādā par tālbraucēju šoferi. Vispirms viņš viņai atsūtījis īsziņu, ka ir Krievijā, bet vēlāk esot atzinies, ka ir samelojies, jo baidījies no sekām, ka viņam parāds būs jāatdod. Pēcāk Vladimirs sūdzējies, ka Rīgas detektīvu aģentūra nodarbojoties ar viņa terorizēšanu.

Vladimirs bēguļojot un visādi izvairoties no sarunas ar bijušo sievasmāti. Tomēr īsti noslēpties viņš nevarot, jo dzīvojot nelielā ciematiņā Pierīgā – Gaismās -, un ir vietējiem labi pazīstams.

Kasjauns.lv izdevās parādnieku sazvanīt, bet viņš garās sarunās neielaidās. Vien noteica: „Strautiņas kundze nekādi nevar nomierināties. Neesmu es viņai parādā tik milzīgu summu, man ir visas izdrukas un kvītis, ka naudu esmu atdevis. Esmu viņai parādā varbūt kādus 200 eiro”. Savukārt Natālija rāda citus papīrus, kur melns uz balta rakstīts, ka Vladimirs viņai ir parādā teju 3250 eiro.

Elmārs Barkāns/Foto: Rīgas Detektīvu aģentūra, ekrānuzņēmums no „Facebook”