Krievijas opozicionāra Dmitrija Savina viedoklis par 9.maiju Latvijā. VIDEO
Krievijas opozicionārs Dmitrijs Savins pastāsta par 9.maiju.
Viedokļi
2016. gada 9. maijs, 12:46

Krievijas opozicionāra Dmitrija Savina viedoklis par 9.maiju Latvijā. VIDEO

Jauns.lv

Viņš krieviem pastāsta to, kā 9.maija svinības uztver latvieši. Dmitrijs piedāvā iztēloties variantu kā izskatītos Latvija, ja nacistiskās Vācijas okupācijas beigās un padomju okupācijas sākumā Latvijā svinētu visu otrādāk - padomju okupācijas beigas un nacistiskās Vācijas okupācijas sākumu.

Kā zināms, Pārdaugavā pie Padomju armijas karavīru pieminekļa svin 9.maiju.

Savā video Dmitrijs krieviem palīdz iztēloties, kā būtu, ja būtu. Latvieši svinētu 22. jūniju, dienu, kad Vācu armija iebruka Latvijas teritorijā. Viss notiktu ierastajās 9.maija svinību tradīcijās. Radio skanētu dziesmas, kurās slavinātu vācu karavīrus, turklāt daudzi staigātu ar kāšu krustiem un lentītēm sarkanbaltsarkanā krāsā. Tv rādītu filmas par Otro Pasaules karu un Vācu armijas diženajiem sasniegumiem. Desmitiem slikti uzņemtu filmu par Latvijas leģioniem. Radio skan vācu dziesmas. Uz ielām visu jūniju būtu manāmas automašīnas ar uzrakstiem - uz Maskavu. Vakarā sadzērušies latvieši iekāptu tramvajā un piedāvātu vietējiem krieviem sadzert, jo ir taču svētki.

Krievijas jaunās paaudzes nacionālists Dmitrijs Savins neilgi pēc 2015. gada martā notikušās kratīšanas viņa dzīvoklī pārcēlies uz Latviju un ir apmeties Liepājā. Viņš Latvijā lūdza politisko patvērumu, jo pēc viņa izteiktās kritikas par Krievijas īstenoto Krimas aneksijas politiku pret viņu vērsušās Krievijas varas iestādes.

 

Kasjauns.lv/Foto: Ekrānuzņēmums no video, Rojs Maizītis

Tēmas