foto: BNS Foto
Lietuvā tiesai nodod gandrīz 700 000 eiro nedeklarēšanā apsūdzētu Latvijas pilsoņu krimināllietu
Lietuvas policija.
112
2017. gada 20. jūlijs, 22:38

Lietuvā tiesai nodod gandrīz 700 000 eiro nedeklarēšanā apsūdzētu Latvijas pilsoņu krimināllietu

LETA

Lietuvas Ģenerālprokuratūra nodevusi Viļņas apgabaltiesai krimināllietu, kurā trīs Latvijas pilsoņi apsūdzēti nedeklarētas skaidras naudas pārvadāšanā gandrīz 700 000 eiro apmērā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā norāda Ģenerālprokuratūra, 2015.gada 15.augustā Lietuvas Muitas krimināldienesta darbinieki netālu no Kauņas aizturējuši kravas automašīnu "Scania", kuras vadītājs, Latvijas pilsonis, muitniekiem apgalvojis, ka mašīna ir tukša, taču pārbaudot atklājies, ka kravas auto kabīnē paslēpta nauda, kopsummā 682 000 eiro.

Dažādas vērtības naudaszīmes bijušas iesaiņotas melnos plastmasas maisiņos un paslēptas visās iespējamajās kabīnes vietās - zem sēdekļa, uz plaukta, šofera somā starp apģērbiem, pat kafijkannā, katlā, automagnetolas korpusā un ledusskapī starp pārtikas produktiem. Autovadītājs nespējis paskaidrot nedz šīs naudas izcelsmi, nedz to, kādēļ mēģinājis to vest slepus.

Likums paredz, ka ievedot Lietuvā vai izvedot no turienes uz citām Eiropas Savienības valstīm skaidru naudu, kuras summa pārsniedz 10 000 eiro, šī nauda obligāti jādeklarē.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka šo naudu šoferim nodevis cits Latvijas pilsonis, kurš organizējis nelikumīgo skaidras naudas transportēšanu cauri Lietuvai un iesaistījis noziedzīgajā darbībā trešo Latvijas pilsoni, uzdodot viņam pavadīt un apsargāt kravas mašīnu, kurā tika vesta nedeklarētā nauda.

Visiem trim Latvijas pilsoņiem izvirzītas apsūdzības muitas dienesta apkrāpšanā, par ko notiesāšanas gadījumā draud naudassods vai brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem.