Mammām veltītā akcijā Vērmanes dārzā izveido Māmiņdienas koku. FOTO
Sabiedrība
2016. gada 9. maijs, 14:21

Mammām veltītā akcijā Vērmanes dārzā izveido Māmiņdienas koku. FOTO

Jauns.lv

8. maijā Vērmanes dārzā notika “SMScredit.lv Māmiņdienas koka” veidošana, kas jau kļuvusi par skaistu tradīciju.

Aicinām atnākt un teikt savām mammām mīļus vārdus “SMScredit.lv Māmiņdienas koka” akcijā. Jau sākot no plkst. 11:00 līdz 18:00 ģimenes ar bērniem un ikviens interesents tika gaidīts Vērmanes dārzā, lai simboliskajā Māmiņdienas mīļvārdu kokā iekārtu savu apsveikumu un vēlējumu savai mammai!

Šajā Mātes dienai veltītajā pasākumā uzstājās vairāki mūziķi, kas kā dēli, kā vīrieši vēlas pateikt sirsnīgu “paldies!” mammām un sievām par pasaulē skaistākā darba darīšanu. Pasākumu ar muzikāliem priekšnesumiem plkst.11:00 atklāja Žoržs Siksna, kurš atzina, ka ļoti novērtē mammas devumu viņa dzīves gājumam: “Mana māte bija tā, kas palīdzēja man sākt iet pa mūzikas ceļu. Sākotnēji gan uz nodarbībām gāju ar piespiešanu, tāpēc jo vairāk esmu pateicīgs mammai par viņas ticību un neatlaidību. Tagad ļoti novērtēju to, kas toreiz likās pavisam nesvarīgs. Varētu pat teikt, ka māte ir vienīgā, kas saprot savu bērnu līdz sirds dziļumiem. Tieši tāpēc Mātes diena Latvijā ir svinama kā lieli svētki!

“SMScredit.lv Māmiņdienas koka” akcijas laikā Vērmanes dārzā ar muzikāliem priekšnesumiem dienas gaitā klausītājus priecēja ne vien Žoržs Siksna, bet arī Roberto Meloni, Mārtiņš Ruskis un citi, savukārt pasākuma gaitu vadīja aktieris Gints Grāvelis.

Īpaši pasākumam tika izveidota vides instalācija, kurā bija iespējams iekārt gan mājās pašu veidotus apsveikumus, gan arī uzrakstīt savus īpašos mīļvārdus uz vietas. Pasākuma laikā bija padomāts par bezmaksas aktivitātēm visai ģimenei - pieejamas piepūšamās atrakcijas bērniem, fotografēšanās ģimenēm un sirsnīgi priekšnesumi no mūziķiem.

“SMScredit.lv Māmiņdienas koka” akcijas iniciators un atbalstītājs ir 4finance zīmols SMScredit.lv. Par ideju veidot “SMScredit.lv Māmiņdienas koku” stāsta 4finance izpilddirektors Toms Jurjevs: “Par to, kāds esmu izaudzis, varu teikt milzīgu paldies savai mammai! Tieši viņa mācīja man attieksmi pret darbu, centību un arī atbildību. Būdams vēl zēna gados, visu mācījos darīt pats, nereti pat "caur asarām". Mamma novērtēja manas spējas, uzticējās un virzīja būt patstāvīgam, mērķtiecīgam. Tas, manuprāt, ir lielākais katras mammas spēks un talants - ieraudzīt sava bērna spējas un palīdzēt tām attīstīties. Ikdienā steidzamies katrs savos darbos, tieši tādēļ jo īpaši aicinu atcerēties savas mammas, savas virzītājas, savas vislielākās atbalstītājas un ne tikai šajā dienā. Sagādāsim svētkus viņām, teiksim labus vārdus vairāk un iekārsim māmiņdienas kokā sirsnīgu vēlējumu!”

Mūziķis un aktīva dzīvesveida piekritējs, viens no akcijas atbalstītājiem, Andris Kivičs par savu mammu stāsta: “Pirmkārt, mamma ir visa pirmsākums  - tā, kas dod dzīvību, kura redzējusi mani visos dzīves posmos no pašas pirmās dienas, kā esmu spēris pirmos soļus, manus pirmos smieklus, sasniegumus skolā, sportā. Domāju, ka to īsti pat nevar novērtēt! Vairāk to saprotu, kad nu man pašam ir bērni - divas brīnišķīgas meitas un dēliņš. Bērnībā mamma veda mani uz sporta nodarbībām, basketbolu, kas ilgu laiku bija manas dzīves pamats un virzītājspēks. Tieši tad gan ģimene, gan treneri mācīja mani dzīves gudrībās - nekad nepadoties, saglabāt apņēmību un možu garu. Tas arī ir tas, kas cauri laikiem man ir palīdzējis. Šobrīd mana mamma arīdzan ir lieliska vecmāmiņa saviem mazbērniem, par ko man patiesi liels prieks!”

Regīna Zommere/Publicitātes foto