foto: LETA
KNAB šefs komentē iespējamību atjaunot izmeklēšanu "oligarhu lietā"
Straume: Iespējas atjaunot "oligarhu lietu" tiks izvērtētas pēc krimināllietai iepriekš nepievienotu sarunu analīzes.
Politika
2017. gada 20. jūlijs, 13:02

KNAB šefs komentē iespējamību atjaunot izmeklēšanu "oligarhu lietā"

Kasjauns.lv / LETA

Iespējas atsākt "oligarhu lietu" varētu tikt izvērtēts pēc tam, kad būs secinājumi par krimināllietai iepriekš nepievienotu noklausīto sarunu daļu, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē sacīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja Jēkabs Straume.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Straume skaidroja - tas, vai atsākt lietu, vai atsākt to kādā daļā vai sākt jaunu būs atkarīgs no darba grupas secinājumiem. Viņš uzsvēra, ka tajā iesaistīti būtiski biroja resursi – trīs izmeklētāji un viens nodaļas vadītājs, bet pagaidām atturējās nosaukt konkrētus termiņus šī darba paveikšanai.

Tāpat tiek pārbaudīts valsts noslēpuma izpaušanas fakts, tas esot bijis jāveic 15 dienu termiņā, bet ir paņemts lēmums termiņu pagarināt.

Viesnīcā "Rīdzene" noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

Kā ziņots, Saeimā iecerēts izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju saistītā ar "oligarhu sarunām".