foto: LETA
Ķekavas atkārtotajās vēlēšanās balsot iet krietni aktīvāk
Atkārtotajā balsošanā Ķekavas novada iecirknī vēlētāju aktivitāte pagaidām divreiz augstāka nekā vasaras sākumā.
Novadu ziņas
2017. gada 19. jūlijs, 21:41

Ķekavas atkārtotajās vēlēšanās balsot iet krietni aktīvāk

Kasjauns.lv/LETA

Ķekavas novadā izsludināto atkārtoto pašvaldības vēlēšanu iepriekšējās balsošanas pirmajā dienā 785.iecirknī novērota aptuveni divreiz augstāka vēlētāju aktivitāte nekā vasaras sākumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati, šovakar, atkārtoto vēlēšanu iepriekšējās balsošanas pirmajā dienā, pie vēlēšanu urnām 785.iecirknī devušies 247 ķekavnieki jeb aptuveni 7% no šajā iecirknī reģistrētajiem balsstiesīgajiem vēlētājiem. Turpretim 31.maijā, kas bija iepriekšējās balsošanas pirmā diena pirms 3.jūnijā visā Latvijā notiekošajām pašvaldību vēlēšanām, Ķekavas novada Kultūras namā izvietotajā 785.iecirknī savu balsi atdeva 125 cilvēki jeb 3,53% no šajā iecirknī reģistrētajiem balsstiesīgajiem vēlētājiem.

Kā pastāstīja Ķekavas novada vēlēšanu komisijas vadītāja Aija Videniece, 785.iecirknī šovakar balsoja gan jauni, gan gados veci cilvēki. Videniece zināja teikt, ka nekādi starpgadījumi šovakar iecirknī nav novēroti. "Vienīgi nācās palīdzēt vienai personai, kurai bija beidzies pases derīguma termiņš, bet bija derīga ID karte, ar kuru tad cilvēks nobalsoja. Atgādinājām, ka jānomaina pase, bet nekādi citi starpgadījumi nav bijuši," pastāstīja Ķekavas novada vēlēšanu komisijas vadītāja.

Atkārtota balsošana pašvaldību vēlēšanās Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī Ķekavas Kultūras namā, Gaismas ielā 17, notiks 22.jūlijā, to gatavo un rīko Ķekavas novada vēlēšanu komisija.

Vēlēšanu iecirkņa darba laiks atkārtotās balsošanas dienā, 22.jūlijā, būs no plkst.7 līdz 22, liecina informācija Ķekavas novada domes mājaslapā. Tie vēlētāji, kuriem nav iespēju nobalsot 22.jūlijā, var balsot trīs dienas iepriekš - šodien to varēja izdarīt no plkst.17 līdz 20, rīt, 20.jūlijā, balsot varēs no plkst.9 līdz 12, bet 21.jūlijā - no plkst.10 līdz 16.

CVK savā mājaslapā norāda, ka tiesības piedalīties atkārtotā balsošanā ir tiem Ķekavas novada vēlētājiem, kuri bija iekļauti 785.vēlēšanu iecirkņa vēlētāju sarakstā 3.jūnija vēlēšanās.

Vēlētāji, kuri veselības stāvokļa dēļ nevar nokļūt vēlēšanu iecirknī, var pieteikt balsošanu savā dzīvesvietā. Šo iespēju var izmantot arī vēlētāja aprūpētāji, kas reģistrēti 785.vēlēšanu iecirkņa vēlētāju sarakstā. Lai izmantotu šo iespēju, vēlētājam vēlēšanu dienā jāatrodas adresē, kas sasniedzama 785.vēlēšanu iecirkņa komisijai. Balsošana vēlētāju atrašanās vietā notiks atkārtotas balsošanas dienā, 22.jūlijā.

Lai pieteiktu balsošanu dzīvesvietā, jāuzraksta iesniegums, kas jānogādā 785.vēlēšanu iecirknī, Ķekavas Kultūras namā, Gaismas ielā 17. CVK norāda, ka nogādāt iesniegumu iecirknī drīkst jebkura vēlētāja uzticības persona. Vēlētāja uzticības persona vēlētāja vārdā var aizpildīt iesniegumu iecirknī. Iesniegumā jānorāda vēlētāja vārds, uzvārds, personas kods, adrese, kur jāierodas vēlēšanu komisijai, ēkas ārdurvju kods, ja tāds ir, un kontakttālrunis.

Pieteikt balsošanu vēlētāja atrašanās vietā var 20.jūlijā no plkst.9 līdz 12, 21.jūlijā no plkst.10 līdz 16 un 22.jūlijā no plkst.7 līdz 12. Vēlēšanu iecirkņa komisija pieņems arī iesniegumus, kas būs saņemti 22.jūlijā pēc plkst.12, tomēr jāņem vērā, ka šādos gadījumos iesniegums tiks izpildīts, ja vēlēšanu iecirkņa komisijai būs iespējams ierasties pie vēlētāja līdz iecirkņa slēgšanai, plkst.22.

Kā ziņots, lēmumu rīkot atkārtotu balsošanu Ķekavas novada 785.vēlēšanu iecirknī CVK pieņēma, jo 3.jūnija pašvaldību vēlēšanās, skaitot balsis, vēlēšanu dienā lietotajā vēlēšanu kastē tika atrastas par sešām derīgām vēlēšanu aploksnēm vairāk nekā bija vēlētāju parakstu vēlētāju sarakstā, un sešas balsis ietekmēja deputātu vietu sadalījumu starp kandidātu sarakstiem un kandidātiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās