foto: LETA
Oligarhu skandālā minētais Dūklavs nāk klajā ar paziņojumu
Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.
Politika
2017. gada 19. jūlijs, 18:39

Oligarhu skandālā minētais Dūklavs nāk klajā ar paziņojumu

Kasjauns.lv

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) partijas mājaslapā publicējis paziņojumu. Dūklavs, kurš pēc tā dēvēto oligarhu sarunu publiskošanas žurnālā "Ir" tautā ticis pie palamas "Ļimončiks", aicina atbildīgās iestādes nekavējoties izmeklēt sarunās pausto faktu atbilstību patiesībai.

Izvērstā paziņojumā ministrs raksta (publicējam nerediģētu tekstu pilnībā):

"Man, kā zemkopības ministram iknedēļas darba kalendārs, līdzīgi kā citiem Ministru kabineta locekļiem, ir dažādu notikumu un aktivitāšu pilns. Paralēli regulārām sanāksmēm ar nozares speciālistiem, lauksaimnieku nevalstiskajām organizācijām, katru nedēļu ir paredzēta kāda reģionālā vizīte pie zemniekiem, lauksaimnieciskās un pārtikas produkcijas ražotājiem. Neizpaliek arī attālāki braucieni ārpus Latvijas, lai veicinātu Latvijas lauksaimnieciskās produkcijas eksportu uz tuvākiem un tālākiem pasaules reģioniem un aizstāvētu mūsu zemnieku intereses Briseles gaiteņos. 

Savās ikdienas darba gaitās, kā zemkopības ministrs, lēmumus vienmēr esmu pieņēmis koleģiāli, domājot par valsts ekonomisko un reģionālo attīstību, kā arī lai ieguvēji būtu gan mazie, gan lielie lauku uzņēmēji.

Būdams politikā, nekad neesmu tiecies ieņemt vai arī turējies pie kādiem augstiem amatiem. Tāpēc, runājot par tā saucamajām “Rīdzenes sarunām”, kas publicētas žurnālā “Ir” un kurās tiek locīts arī mans vārds, vēlos vēlreiz uzsvērt – izskanējusī informācija par to, ka man pieder īpašums Rīgas brīvostas teritorijā, ir nepatiesa. Man nekad, arī pirms stāšanās zemkopības ministra amatā, nav piederējuši un arī šobrīd nepieder īpašumi vai īpašumu daļas Rīgas brīvostas teritorijā.

Kā iepriekš solīju, pagājušajā nedēļā esmu ticies gan ar Valsts ieņēmumu dienesta, gan Korupcijas un apkarošanas biroja amatpersonām, lai sniegtu informāciju, kas ļautu pēc iespējas ātrāk šo lietu izmeklēt un noskaidrot patiesību.

Kamēr tiesībsargājošās iestādes nav nākušas klajā ar izmeklēšanas rezultātiem, aicinu gan žurnālistus, gan sabiedrību nesteigties ar priekšlaicīgiem secinājumiem. Esmu pārliecināts, ka skaidrību ieviesīs tiesībsargājošo institūciju veiktā izmeklēšana. Aicinu tos politisko partiju pārstāvjus, kuri ieteikuši rosināt manu demisiju, pašiem izvērtēt savu līdz šim paveikto gan esot valsts, gan politiskos amatos. 

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs".