No amata atstādina vairākus vadošus NMPD darbiniekus
Ja pārbaudes laikā atklāsies jauni fakti, tie tikšot izvērtēti.
112
2016. gada 9. maijs, 20:29

No amata atstādina vairākus vadošus NMPD darbiniekus

Jauns.lv

Uz dienesta pārbaudes laiku no amata ir atstādinātas arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Maksas pakalpojumu daļas vadītājas pienākumu izpildītāja Iluta Hmeļnicka un galvenā ārsta palīdze Linda Geriņa, apliecināja NMPD direktore Sarmīte Villere.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopumā uz dienesta pārbaudes laiku bija paredzēts atstādināt trīs cilvēkus - NMPD Zemgales reģionālās nodaļas vadītāju Robertu Fūrmani, Hmeļnicku un Geriņu. Tomēr Hmeļnicka pati iesniegusi atlūgumu, kas tika pieņemts, un darba attiecības tikšot pārtrauktas no rītdienas, teica Villere. Viņa piebilda, ka dienesta pārbaudes ierosinātas pret šiem trīs cilvēkiem, kuri strādāja vadošajos amatos. Ja pārbaudes laikā atklāsies jauni fakti, tad tie tikšot izvērtēti.

Fūrmanim un Geriņai līdz 11.maijam jāsniedz savi paskaidrojumi komisijai, kas veic pārbaudi. Pati Villere šajā komisijā nedarbojas, tomēr uzsver, ka tā izvērtēs šo situāciju iespējami ātri.

Villere skaidroja, ka šī pārbaude saistīta ar LTV raidījuma "De facto" svētdien ziņoto.

Kā ziņots, NMPD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Bukša aģentūrai LETA apstiprināja, ka Fūrmanis ir uz dienesta pārbaudes laiku ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas. Plānots, ka dienesta pārbaude varētu notikt aptuveni mēnesi. Tā sākta saistībā ar informāciju par iespējamām darbībām, organizējot NMPD publisko pakalpojumu sniegšanu.

Tikmēr pats Fūrmanis neesot informēts par iemesliem, kādēļ dienesta vadība pieņēmusi šādu lēmumu. "Iemesli man nav paskaidroti. Tas esot saistīts ar vakardienas "De facto" sižetu. Esmu redzējis sižetu, taču tajā par sevi neko neredzēju. Jā, no darba NMPD brīvajā laikā es strādāju "Veselības centrā 4" par anestezeologu-reanimatologu, esmu saņēmis atļauju no dienesta vadības apvienot darbus. Taču varu apliecināt - kā valsts amatpersona neesmu radījis kaitējumu valstij," aģentūrai LETA teica Fūrmanis.

LTV raidījums "De facto" svētdien ziņoja, ka vadoša NMPD darbiniece - Hmeļnicka - kādam klientam, kurš bija lūdzis valstij piederošā dienesta palīdzību, piedāvājusi pakalpojumus privātā konkurenta - "Veselības centra 4" - vārdā.

Raidījumā Zemgales reģionālās nodaļas vadītāja Fūrmaņa un galvenā ārsta palīdzes Geriņas vārds gan neizskan.

LETA/ Foto: Evija Trifanova/ LETA

Tēmas