Jelgavā atkal uz ielas atrod mazu bērnu - divgadīga meitenīte naktī staigājusi basām kājām
Novadu ziņas
2017. gada 17. jūlijs, 14:25

Jelgavā atkal uz ielas atrod mazu bērnu - divgadīga meitenīte naktī staigājusi basām kājām

Kasjauns.lv / LETA

Sestdien pirms pusnakts Jelgavā uz ielas atrasta divarpus gadus veca meitenīte basām kājām, kas ir jau otrs mazgadīgs bērns, kas nedēļas laikā pilsētā naktī atradies bez vecāku uzraudzības, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Sestdien, 15.jūlijā, ap plkst.23, kāda iedzīvotāja Jelgavas Pašvaldības policijai ziņojusi, ka Satiksmes ielā ir atrasta divarpus gadus veca meitenīte, kura bija bez apaviem, ar uz pleciņiem uzliktu pledu.

Lai pārliecinātos, ka meitenītei nav problēmu ar veselību, viņa nogādāta slimnīcā, kur secināts, ka viņas stāvoklis ir labs. Pēc neilga laika noskaidroti arī meitenītes vecāki.

Pēc sākotnējās informācijas, meitenītes vecāki neilgi pirms notikušā bija saņēmuši ziņu, ka viņu 16 gadus veca radiniece ir nokļuvusi nelaimē un ievietota slimnīcā, tāpēc steidzami jābrauc uz Rīgu. Tā kā privātmājā palika guļot trīs bērni - desmit un divarpus gadus vecas meitenītes, kā arī vienu gadu vecs puisītis -, vecāki piezvanījuši draugam, lai viņš atbrauktu un pieskatītu mazos. Vecāki, draugu nesagaidot, aizbraukuši, bet viņš atbraucot konstatēja, ka divarpus gadus vecā meitenīte ir pazudusi no savas dzīvesvietas Ganību ielā.

Policija skaidro visus notikušā apstākļus un par konkrēto gadījumu informēja arī bāriņtiesu. Apsekojot ģimeni, konstatēts, ka sadzīves apstākļi ir labi, bērni ir nodrošināti ar visu viņiem nepieciešamo. Policijā sākta administratīvā lietvedība par bērna atstāšanu bez uzraudzības.

Policija atkārtoti aicina vecākus būt modriem un neatstāt mazgadīgus bērnus bez uzraudzības, pateicoties iedzīvotājai, kura pamanīja meitenīti un paziņoja policijai.

Jau vēstīts, ka naktī uz 14.jūliju Jelgavā uz ielas atrasts septiņus gadus vecs puika. Pēc policijai sniegtās informācijas, puisēns nakts laikā devies meklēt vecmāmiņu, jo viņa nav bijusi dzīvoklī, bet māte tajā laikā gulējusi.