foto: LETA
"Vienotības" krīzē Piebalgs grib, lai viņa vietā nāk Smiltēns
Piebalgs "Vienotības" vadības grožus labprāt atdotu savam vietniekam Smiltēnam - Piebalgs nebija rēķinājies, ka krīze partijā ir tik dziļa.
Politika
2017. gada 17. jūlijs, 09:04

"Vienotības" krīzē Piebalgs grib, lai viņa vietā nāk Smiltēns

Kasjauns.lv/LETA

Aizejošais partijas "Vienotība" priekšsēdētājs Andris Piebalgs par piemērotāko kandidātu partijas vadītāja amatā uzskata savu vietnieku Edvardu Smiltēnu, par kura apstiprināšanu partijas vadītāja amatā varētu lemt partijas kongresā, kurš notiks jau tuvākajā laikā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" Piebalgs atzina, ka "Vienotības" biedri gaida radikālākas pārmaiņas, kuras viņš nav spējis piedāvāt. Turklāt viņš nebija rēķinājies, ka partijā ir krietni dziļāka krīze un tāpēc viņa skatījumā partijai ir nepieciešams jauns vadītājs, kas piedāvātu krietni radikālākas izmaiņas.

Viņa skatījumā tieši partijas vadītāja nomaiņa būtu pirmā radikālā izmaiņa, taču atbilde par potenciālo pēcteci partijas vadībā ilgi nebija jāgaida un Piebalgs atzina, ka vispiemērotākais amata kandidāts ir viņa vietnieks Smiltēns.

"Mēs pēdējā laikā ļoti cieši strādājām kā komanda un varu teikt, ka Smiltēns ir viens no labākajiem. Tomēr pēc manām domām partijai iekšienē ir jāvienojas par atbalstu vienam kandidātam, kurš kongresā būtu arī jāapstiprina, tādējādi neveidojot līdzīgu situāciju kā tas bija pēdējā reizē, kad uz partijas vadītāja amatu kandidēja divi pretendenti - es un Smiltēns," sacīja Piebalgs.

Jau ziņots, ka "Vienotība" šodien plāno lemt par kongresa datumu. Sākotnēji bija iecerēts, ka tas notiks septembrī, tomēr piektdien Piebalgs paziņoja, ka vairs nekandidēs uz partijas priekšsēdētāja amatu, kā arī sacīja, ka kongress norisināsies jau tuvākajā laikā.

Gatavību kandidēt uz partijas vadītāja amatu paudis pašreizējais priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Piebalgs nekandidēs arī uz partijas valdi, tomēr turpinās darboties "Vienotībā". Viņš arī būtu gatavs startēt vēlēšanās, ja partijas biedri aicinās viņu to darīt.

Piebalgs par partijas vadītāju tika ievēlēts pērn 4.jūnijā politiskā spēka ārkārtas kongresā. Viņš partijas vadīšanu pārņēma no Solvita Āboltiņas.

Toreiz uz partijas priekšsēdētāja amatu bija divi kandidāti - Piebalgs un Edvards Smiltēns, kurš vēlāk kļuva par "Vienotības" vadītāja vietnieku. Piebalgs atzina, ka Smiltēns ir pietiekami stiprs līderis, kas būs cienīgs kandidāts partijas vadītāja amatam. Nav gan izslēgts, ka būs arī citas kandidatūras.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās