"Vienotība" par Viņķeles izslēgšanu no partijas lems tikai pēc kongresa
"Vienotības" Ētikas komisija nolēma rosināt partijas valdi izslēgt no politiskā spēka deputāti Ilzi Viņķeli.
Politika
2016. gada 10. maijs, 08:41

"Vienotība" par Viņķeles izslēgšanu no partijas lems tikai pēc kongresa

Jauns.lv

Pašreizējā "Vienotības" valde tomēr nelems par deputātes Ilzes Viņķeles izslēgšanu no partijas, un šo jautājumu vērtēs jaunievēlētā politiskā spēka valde pēc kongresa.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, "Vienotība" veikusi valdes locekļu aptauju un seši valdes pārstāvji uzskatīja, ka lēmums par Viņķeli ir jāpieņem pirms kongresa, bet deviņi norādīja, ka jautājums būtu jāatrisina pēc kongresa. Šo jautājumu neatstāt nākamajai valdei rosināja Inese Vaidere, Kārlis Šadurskis, Edvards Smiltēns, Karina Korna, Solvita Āboltiņa un Jānis Reirs. Savukārt Artis Pabriks, Aleksejs Loskutovs, Laimdota Straujuma, Andrejs Judins, Krišjānis Kariņš, Rihards Kozlovskis, Andris Piebalgs, Anrijs Matīss un Arvils Ašeradens uzskata, ka šis jautājums jāskata 4.jūnija kongresā ievēlētajai valdei.

"Vienotības" Ētikas komisija nolēma rosināt partijas valdi izslēgt no politiskā spēka deputāti Viņķeli. Savukārt, izvērtējot jautājumu par deputātes Lolitas Čigānes (V) iespējamo izslēgšanu no partijas, komisija varētu rosināt izteikt viņai rājienu un liegt uz gadu ieņemt amatus, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Komisijas pārstāvji šos lēmumus līdz šim izvairījušies komentēt. Komisijas lēmumi ir rekomendējoši. Par politiķu izslēgšanu no partijas jālemj politiskā spēka valdei.

Viņķele un Čigāne pārstāv tā dēvēto "Vienotības" Saeimas frakcijas opozicionāru sešinieku, kas valdības veidošanas laikā uzstāja uz nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK dalību koalīcijā, kā arī neatbalstīja partijas līderes Solvitas Āboltiņas kandidatūru premjera amatam. Arī citos jautājumos "sešinieks" mēdza neatbalstīt partijas vadības lēmumus.

"Vienotība" pulcēsies ārkārtas kongresā 4.jūnijā, kurā pārvēlēs partijas vadību. Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidē Piebalgs un Saeimas deputāts Edvards Smiltēns.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA