Tava izglītība
2016. gada 10. maijs, 09:02

Jaunā mācību priekšmeta "Tikumiskās audzināšanas" vadlīnijas jau ir izstrādātas

Jauns.lv

Tikumiskās audzināšanas vadlīnijas ir izstrādātas un valdībā tās izskatīšanai varētu iesniegt 1.jūlijā, šorīt intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītājs Guntars Catlaks.

Catlaks atzina, ka strādājot pie minētā dokumenta ir izdevies ievērot iepriekš nospraustās vadlīnijas, proti, tajā ietvert plaši zināmos tikumus, piemēram, cieņu, godīgumu, taisnīgumu, atbildību, iecietību un līdzcietību.

Catlaks atzina, ka dokuments ir gatavs un valdībā izskatīšanai tas varētu tikt iesniegts jūlijā, tāpēc plašākas diskusijas par tā saturu vēl notiks.

Jau ziņots, ka VISC pagājušā gada nogalē bija izveidojusi darba grupu, kuras uzdevums bija izstrādāt piedāvājumu, kādus tikumus iekļaut tikumības audzināšanas programmā.

VISC piedāvāja programmā iekļaut šādus tikumus: cieņa, solidaritāte, taisnīgums, krietnums, godīgums, brīvība, atbildība, centība, rūpes, līdzcietība, lai gan VISC izpratnē pēdējie divi ir uzskatāmi kā viens tikums.

Faktiski šie noteikumi būtu jāsadala divās daļās un jāieraksta atsevišķi: tikumi un vērtības, piemēram, Latvijas valsts, ģimene, ilgtspējīga attīstība, kultūras mantojums, Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisijā iepriekš skaidroja VISC vadītājs Guntars Catlaks, norādot, ka saraksts varētu būt krietni garāks.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA