Smiltēns: "Jautājums par atsevišķu biedru izslēgšanu turpina šķelt partiju"
"Vienotības" priekšsēdētāja amata kandidāts Edvards Smiltēns.
Politika
2016. gada 10. maijs, 19:31

Smiltēns: "Jautājums par atsevišķu biedru izslēgšanu turpina šķelt partiju"

Jauns.lv

Ņemot vērā, ka "Vienotība" plāno tikai pēc kongresa lemt par deputātes Ilzes Viņķeles izslēgšanu no partijas, pašlaik šis jautājums "paslaucīts zem tepiķa" un turpina šķelt partiju, uzskata politiskā spēka priekšsēdētāja amata kandidāts Edvards Smiltēns.

Šodien partijas vadītāja amata kandidātu debatēs gan Smiltēns, gan arī Andris Piebalgs uzsvēra nepieciešamību novērst iekšējus strīdus partijā. Smiltēns uzsvēra, ka notikušais valdības veidošanas laikā pašlaik "paslaucīts zem tepiķa" un palicis neatrisināts. Par to vajadzēja diskutēt un pielikt tam punktu uzreiz, bet pašlaik tas ticis iesaldēts, tātad turpina būt dienaskārtības jautājums, kā arī "dedzina un šķeļ partiju", sacīja politiķis.

Savukārt Piebalgs uzskata, ka šis jautājums jārisina jaunievēlētajai politiskā spēka valdei pēc 4.jūnija kongresa. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka tas jāskata iespējami ātri pēc jaunās valdes sanākšanas. Turpmāk, lai nepieļautu strīdus partijā, ir svarīgas iekšējās procedūras, kārtība un caurspīdīgums - tikai tā var iztikt bez konfliktiem un uzklausīt dažādus viedokļus, pārliecināts Piebalgs. Viņš uzskata, ka situāciju var risināt, arī mainot partijas statūtus, būtiski, lai partijas biedri justu, ka viņiem ir gan tiesības, gan pienākumi.

Smiltēns arī pauda, ka ir ļoti būtiska sadarbība ar partijas nodaļām.

Runājot par partijas nākotni, Piebalgs sacīja, ka "Vienotībai" jāatgūst vēlētāju uzticība, mobilizējot biedrus, piedāvājot vēlētājiem skaidru virzienu. Pusgada laika partijas reitingam jāsasniedz 10%, bet nākamā gada pašvaldību vēlēšanās jāiegūst 5% mandātu, sacīja politiķis.

Savukārt Smiltēns savā uzrunā pievērsās arī demogrāfijas problēmām, uzsverot, ka nepieciešams iesaistīt visu sabiedrību šo izaicinājumu risināšanai.

Kā ziņots, šodien sākās partijas "Vienotība" priekšsēdētāja amata kandidātu publiskās debates. "Vienotība" pulcēsies ārkārtas kongresā 4.jūnijā, kurā pārvēlēs partijas vadību. Uz partijas priekšsēdētāja amatu kandidē Piebalgs un Smiltēns.

Jau ziņots, ka pašreizējā "Vienotības" valde tomēr nelems par deputātes Ilzes Viņķeles izslēgšanu no partijas un šo jautājumu vērtēs jaunievēlētā politiskā spēka valde pēc kongresa.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, "Vienotība" veikusi valdes locekļu aptauju un seši valdes pārstāvji uzskatīja, ka lēmums par Viņķeli ir jāpieņem pirms kongresa, bet deviņi norādīja, ka jautājums būtu jāatrisina pēc kongresa. Izslēgt Viņķeli no partijas rekomendējusi partijas Ētikas komisija.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA