Ciemojoties pie vecmammas Vidzemē, noslīkst trīs gadus vecs puisēns no Īrijas
Diemžēl, zēnu nav izdevies glābt nedz pēc vecāku sniegtās palīdzības, nedz pēc ārstu iejaukšanās.
112
2016. gada 11. maijs, 07:09

Ciemojoties pie vecmammas Vidzemē, noslīkst trīs gadus vecs puisēns no Īrijas

Jauns.lv

Milzīga traģēdija piemeklējusi kādu Īrijā dzīvojošu latviešu ģimeni. Pavadot brīvdienas Latvijā, gājis bojā ģimenes jaunākais dēls - trīs gadus vecais Rolands. Policija sākusi izmeklēšanu saistībā ar notikušo.

Ģimene jau vairākus gadus dzīvojusi Īrijā, Donegalas novadā, Bunkranā, kur arī dzimis Rolands. Latvijā saime bija ieradusies, lai apciemotu vecmāmiņu. Kā ziņo Īrijas medijs „Sunday World”, puisēns miris pēc slīkšanas negadījuma. Šobrīd vecākiem Dacei un Janekam palicis vien vecākais dēls, kuram ir 11 gadi.

Puisēns iekritis piemājas dīķī

Negadījums noticis, kad zēns, uz īsu brīdi palicis, pagalmā neuzraudzīts, iekrita piemājas dīķī. Neskatoties uz vecāku sākto palīdzības sniegšanu, vadoties pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) dežūrārsta sniegtajiem norādījumiem pa telefonu, kā arī vēlāk mediķu veiktajiem glābšanas pasākumiem, puisīša dzīvību glābt neizdevās.

NMPD sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vītola atgādina, ka mazus bērnus – īpaši vecumā līdz četriem gadiem – nevar atstāt bez uzraudzības. Tāpat mediķi iesaka drošības labad norobežot piemājas dīķus un baseinus, kā arī rūpīgi pieskatīt bērnus jebkuru ūdenstilpņu tuvumā. „Ja notikusi nelaime, nekavējoties jāzvana mediķiem pa tālruņa numuru 113, bet līdz mediķu ierašanās brīdim jāsāk palīdzības sniegšana, vadoties pēc dežūrējošā ārsta norādījumiem, līdz notikuma vietā ierodas mediķi,” skaidro Vītola.

Traģēdija satriec Īrijas pilsētiņu

Īrijas pilsētā Bunkranā Rolands apmeklējis Kokhillas pirmsskolu. Mācību iestādes pārstāvis īru portālam Irishmirror.ie stāsta, ka skolas personāls, uzzinot par notikušo, bijis dziļi satriekts un atzinis, ka Rolands bija burvīgs zēns: „Uzzinot par šo traģēdiju, mums lūza sirdis. Izsakām visdziļāko līdzjūtību Rolanda ģimenei.” Cik šobrīd zināms, Rolands tiks apglabāts tepat Latvijā.

Šī nelaime satricinājusi pilsētiņu vien dažas nedēļas pēc īpaši smagas autoavārijas, kuras rezultātā gājuši bojā divi bērni un divi pieaugušie. Transportlīdzeklis, šoferim zaudējot kontroli, no pilsētas mola iegāzies ūdenī.

Kasjauns.lv/Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA