foto: Lita Krone/LETA
Jelgavas 6. vidusskolas skolēni un viņu vecāki bažījas par reputāciju, ja notiks apvienošana ar vakarskolu
Attēlam ilustratīva nozīme.
Tava izglītība
2017. gada 30. jūnijs, 21:55

Jelgavas 6. vidusskolas skolēni un viņu vecāki bažījas par reputāciju, ja notiks apvienošana ar vakarskolu

LETA

Jelgavas 6.vidusskolas audzēkņu vecāki, kuri šovakar bija pulcējušies pie izglītības iestādes ēkas, uzskata, ka Jelgavas vakara (maiņu) vidusskolas pārcelšana uz skolas ēku radīs reputācijas riskus.

Vecāki ir nobažījušies, ka vakarskolas izvietošana vidusskolas ēkā var iedragāt 6.vidusskolas reputāciju. Tāpat vecākiem nav pieņemams, ka kopā ar mazākajiem bērniem skolā būs arī pieaugušie, kas mācās vakarskolā.

Sanākušie kritikas vārdus veltīja arī skolas un pašvaldības vadībai, kas savu ieceri par skolu apvienošanu zem viena jumta neesot apspriedusi ar vecākiem. Taču tikties ar vecākiem esot apsolījusi Jelgavas izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza.

Vecāki gatavojas vākt parakstus pret vakara vidusskolas pārcelšanu uz 6.vidusskolas ēku, tāpat izskanēja aicinājumi vērsties arī Izglītības un zinātnes ministrijā.

Pasākumā piedalījās aptuveni 20 vecākiem, kā arī vairāki 6.vidusskolas 10.klases absolventi, kuri pauda negatīvu viedokli par iecerētajām pārmaiņām, novēroja aģentūra LETA.

Tikšanās laikā izskanēja arī informācija, ka daļa kabinetu 6.vidusskolā jau atbrīvota vakarskolas vajadzībām, lai gan domes lēmuma par izglītības iestādes pārcelšanu vēl nav.

Jau vēstīts, ka no 1.septembra Jelgavas Vakara (maiņu) vidusskolas darbs tiks nodrošināts 6.vidusskolas telpās, informēja pašvaldībā, kas jūlijā lems par šo jautājumu.

Iecere abas izglītības iestādes apvienot zem viena jumta radusies, jo abās skolās samazinājies skolēnu skaits, tāpēc "pašvaldība sākusi skatīt jautājumu par abu skolu turpmāko attīstību, vienlaikus saglabājot abu izglītības iestāžu juridisko patstāvību". Katra skola strādās ar savu pārvaldības modeli, direktoru, vietniekiem, pedagogiem, īstenojot savas skolas licencētās mācību programmas.

Aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju, ka uz vakarskolas ēku plānots pārcelt iepriekš pilsētas mēra Andra Rāviņa (ZZS) vietnieces Ritas Vectirānes (ZZS) vadīto Sabiedrības integrācijas pārvaldi, pašvaldībā neapstiprina. Pašvaldības pārstāve Ilze Ķuse informēja, ka ēka, kurā atrodas skola, tiks izmantota pašvaldības funkciju veikšanai, pašlaik tiekot izskatīti vairāki iespējamie darba varianti.

Uz jautājumu, vai tiek izskatīta iespēja pārcelt tieši integrācijas pārvaldi, Ķuse pauda, ka tiek izskatītas dažādas iespējas.