foto: REUTERS
Bērni varēs ceļot uz Eiropas Savienības valstīm bez pilnvarām
Izmaiņas stāsies spēkā 30. jūnijā.
Sabiedrība
2017. gada 29. jūnijs, 16:33

Bērni varēs ceļot uz Eiropas Savienības valstīm bez pilnvarām

Kasjauns.lv

Piektdien, 30. jūnijā, stājas spēkā grozījums Ministru kabineta noteikumos, kuri nosaka kārtību, kādā bērni šķērso Latvijas ārējo robežu - tagad mūsu valsts bērni uz citām Eiropas Savienības valstīm varēs doties bez vecāku atļaujas. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kasjauns.lv Valsts robežsardzē uzzināja - grozījumi noteic, ka turpmāk bērni, kuri ir Latvijas pilsoņi, Latvijas nepilsoņi vai bezvalstnieki, kam piešķirts bezvalstnieka statuss Latvijā (Latvijas valstspiederīgie), varēs izceļot no Latvijas patstāvīgi vai pilnvarotas personas pavadībā, neuzrādot papildu dokumentus - piemēram, notariāli apstiprinātu pilnvaru vai piekrišanu, ne tikai uz Šengenas līguma dalībvalstīm, bet arī Eiropas Savienības dalībvalstīm, kuras nav pievienojušās Šengenas līgumam (Lielbritāniju, Īriju, Kipru, Bulgāriju, Rumāniju vai Horvātiju).

Līdz šim bija noteikts, ka bērni, kuri ir Latvijas valstspiederīgie, izceļojot no Latvijas uz valsti, kas nav Šengenas līguma dalībvalsts, papildus Latvijas valsts robežas likumā minētajiem dokumentiem uzrādīja arī citus šajos noteikumos minētos dokumentus.