Rīgā maijā zemākais siltumenerģijas tarifs kopš 2008.gada
Runā Rīga
2016. gada 11. maijs, 22:40

Rīgā maijā zemākais siltumenerģijas tarifs kopš 2008.gada

Jauns.lv

AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifs no šā gada 1.maija ir 39,93 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir mazākais siltumenerģijas tarifs kopš 2008.gada 15.oktobra, kad siltumenerģijas tarifs tika piesaistīts dabasgāzes cenai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Siltumenerģijas tarifs ir par 4% mazāks nekā aprīlī, kad tas bija 41,62 eiro par MWh bez PVN, bet, salīdzinot ar pagājušā gada maiju, siltumenerģijas tarifs sarucis par 26%.

Sagaidāms, ka jūnijā un jūlijā siltumenerģijas tarifs saglabāsies nemainīgi zems. Jūnijā un jūlijā sagaidāmais siltumenerģijas tarifs varētu būt 39,93 eiro par MWh bez PVN.

Siltumenerģijas tarifs maijā, kā arī prognozes jūnijam un jūlijam noteiktas, pamatojoties uz AS "Latvijas Gāze" publicēto paziņojumu oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" - par dabasgāzes tirdzniecības cenu par tūkstoš kubikmetriem maijam un prognozi jūnijam un jūlijam.

Siltumenerģijas tarifs maijā Rīgā ir arī būtiski mazāks, salīdzinot ar siltumenerģijas tarifu Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 32% mazāks nekā Tallinā un par 36% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Viļņā.

Siltumenerģijas tarifs maijā Rīgā ir mazākais Latvijas lielo pilsētu vidū. Tas ir mazāks par siltumenerģijas tarifu Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Shutterstock