foto: LETA
Vairums Zolitūdes traģēdijā cietušo vienojušies ar "Maximu" par sāpju naudu
Pēc Zolitūdes traģēdijas vienošanās ar "Maxima" noslēgtas vismaz 49 gadījumos.
Sabiedrība
2017. gada 28. jūnijs, 20:43

Vairums Zolitūdes traģēdijā cietušo vienojušies ar "Maximu" par sāpju naudu

Kasjauns.lv / LETA

Patlaban starp Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem par ģimenes atbalsta izmaksāšanu 100 000 eiro apmērā ir noslēgtas vismaz 49 vienošanās, liecina tiesās iesniegtie pieteikumi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pagaidām vienošanās vēl nav noslēgtas piecos gadījumos.

SIA "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris norādīja, ka uzņēmums ir gandarīts par to, ka "kopējā dialogā panācām ļoti svarīgu lēmumu par atbalstu bojāgājušo ģimenēm".

"Respektējot cietušo lūgumu pašlaik neizpaust informāciju par ģimenēm, kas parakstījušas vienošanos, plašāk komentēt noslēgto vienošanos skaitu nevaram. Kopumā šim procesam no uzņēmuma puses ir novirzīti 5,4 miljoni eiro, un joprojām turpinās aktīvs darbs kopā ar cietušo pārstāvjiem, lai vienotos ar ģimenēm, kas traģēdijā zaudējušas tuviniekus. Patiesi ceram, ka šis atbalsts un ilgo, sāpīgo tiesvedību izbeigšana palīdz cilvēkiem raudzīties nākotnē, kā arī atrisināt dažādus materiālas dabas jautājumus jau tagad," rezumēja Beseris.

Kā ziņots, tāpat arī tiesās civillietās ir iesniegti vairāki pieteikumi par tiesvedības izbeigšanu pret "Maxima Latvija" un SIA "Tineo".

Pērn tika paziņots, ka "Maxima" un "Tineo" ir vienojušās ar Zolitūdes traģēdijā cietušo pārstāvjiem par katru bojāgājušo ģimenes locekli izmaksāt 100 000 eiro atbalstu ģimenēm.

Šāda atbalsta sniegšana ģimenēm jau esot sākta. Pirmās vienošanās tika parakstītas ar ģimenēm, ko pārstāv advokāts Aldis Gobzems. Vienošanās piedāvājums attiecas uz visām bojāgājušo ģimenēm, ko pārstāv arī citi advokāti.

2013.gada 21.novembrī Zolitūdē, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Būveksperti secināja, ka traģēdija notika, jo bija nepareizi aprēķinātas jumta konstrukciju slodzes, tādēļ tas iegruva.