foto: LETA
VID neatklāj pārkāpumus un izbeidz disciplinārlietas pret 3 darbiniekiem
Sandra Kārkliņa-Ādmine.
Sabiedrība
2017. gada 27. jūnijs, 15:06

VID neatklāj pārkāpumus un izbeidz disciplinārlietas pret 3 darbiniekiem

Kasjauns.lv / LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir pieņēmis lēmumus par disciplinārlietu izbeigšanu lietā pret VID Nodokļu kontroles pārvaldes direktori Sandru Kārkliņu-Ādmini un VID Nodokļu kontroles pārvaldes Juridisko personu analīzes daļas vadītāju Inesi Spirku.

VID norādīja, ka netika konstatēti disciplinārpārkāpumi abu ierēdņu rīcībā. Tādējādi arī ir atcelts lēmums par Kārkliņas-Ādmines atstādināšanu no amata pienākumu izpildes uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

Kā jau ziņojām, šā gada 7.aprīlī tika sākta disciplinārlieta pret Nodokļu kontroles pārvaldes direktori Kārkliņu-Ādmini, kura tika atstādināta no amata uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku.

VID skaidroja, ka disciplinārlietas ietvaros notiek pārbaude, vai VID uzsāktais pievienotās vērtības nodokļa (PVN) audits pret kādu komersantu ir bijis pamatots.

Tāpat disciplinārlieta tika uzsākta arī pret VID Nodokļu kontroles pārvaldes Juridisko personu analīzes daļas vadītāju Spirku. Spirka no amata pienākumu pildīšanas netika atstādināta.

Kārkliņa-Ādmine līdz 2016.gada 3.maijā izziņotajām vērienīgajām rotācijām VID bija VID Muitas pārvaldes direktora vietniece un tika pārcelta Nodokļu kontroles pārvaldes direktores amatā. Savukārt agrākā Nodokļu kontroles pārvaldes direktore Iveta Buškevica tika pārcelta par Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes direktora vietnieci.

Laikraksts "Diena" ziņoja, ka disciplinārlieta pret Kārkliņu-Ādmini varētu būt ierosināta saistībā ar ieilgušo auditu būvfirmā "AB Build". Šī būvfirma bija viens no lielākajiem apakšuzņēmumiem Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa pirmās kārtas būvniecībā.