Āboltiņa: "Vējonis nav izdarījis pietiekami, lai palīdzētu uzsākt reformas"
Sabiedrība
2017. gada 26. jūnijs, 14:44

Āboltiņa: "Vējonis nav izdarījis pietiekami, lai palīdzētu uzsākt reformas"

Karlīna Timofejeva

“Sabiedrībai ļoti patīk, ja kāds pasaka - re, viņš taču nedara, viņš ir vainīgs. Vējonis parādīja, ka parlaments ir slikts un nav strādājis. Bet katram pašam vispirms ir jāatbild uz jautājumu: ko es esmu izdarījis, lai tās reformas būtu?” Saeimas deputāte Solvita Āboltiņa (“Vienotība”) norādīja RīgaTV 24 raidījumā "Preses klubs", komentējot aizvadītajā nedēļā notikušo Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzrunu Saeimā, kurā prezidents kritizēja deputātu pasivitāti svarīgu jautājumu risināšanā.

Āboltiņa raidījumā skaidroja, ka daudzi prezidenti sarežģītās situācijās izmantojuši iespēju norādīt uz Saeimu kā vainīgo. “Sabiedrībai ļoti patīk, ja kāds pasaka - re, viņš taču nedara, viņš ir vainīgs. To ir izmantojuši vairāki prezidenti līdz Vējoņa kungam. To diezgan neizmantoja Bērziņa kungs, bet visi pārējie gan,” atceras Saeimas deputāte.

Tajā pašā laikā Āboltiņa nesaprot, kāpēc, redzot to, ka ministri un Saeima vienošanos par reformām panākt nespēj, prezidents nav pilnībā izmantojis sev pieejamos instrumentus. “Tu vari gan sasaukt Ministru kabineta sēdes, gan sasaukt Saeimas sēdes, tu vari galu galā izmantot šo instrumentu. Vai šī gada laikā politiskie spēki ir bijuši uzaicināti pie tevis uz pili un kopā ar to pašu finanšu ministru vai izglītības ministru apsēdināti visi pie galda ar jautājumu: iesim ar tām reformām uz priekšu?” Saeimas deputāte raidījumā pauda savu neapmierinātību.

Āboltiņa uzskata, ka “katram pašam vispirms ir jāatbild uz jautājumu: ko es esmu izdarījis, lai tās reformas būtu?”, tajā skaitā prezidentam Vējonim.