foto: LETA
Centrāltirgus vadītājs Morozovs ies strādāt uz Saeimu
AS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs.
Sabiedrība
2017. gada 26. jūnijs, 12:38

Centrāltirgus vadītājs Morozovs ies strādāt uz Saeimu

Kasjauns.lv / LETA

Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs uzņemsies Saeimas deputāta pienākumus Ņikitas Ņikiforova (S) vietā, kurš ievēlēts Jūrmalas pašvaldībā.

Morozovs apliecināja, ka nolēmis doties strādāt uz Saeimu. Deputāta pienākumus viņš nedrīkst savienot ar Centrāltirgus valdes priekšsēdētāja amatu, tātad viņam tas būs jāpamet. Viņš skaidroja, ka tas nozīmē, ka uz Centrāltirgus vadītāja amatu varētu tikt izsludināts konkurss.

Savukārt Daugavpils mēra Andreja Elksniņa (S) vietu parlamentā varētu ieņemt bijusī Saeimas deputāte Jeļena Lazareva (S). Viņa  apliecināja, ka plāno kļūt par deputāti.

"Saskaņas" Saeimas frakcija jāpamet arī Valērijam Agešinam, kurš ievēlēts Liepājas domē. Agešina vietu plāno ieņemt no "Saskaņas" izslēgtais, tagad partijas "Liepājas kvadrāts" pārstāvis Romans Miloslavskis.

Kā ziņots, kopumā dažādās pašvaldības ievēlēti kopumā seši Saeimas deputāti. Parlamenta Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka neatkarīgi no tā, vai Saeimas deputāts ir vai nav uzrakstījis iesniegumu par mandāta nolikšanu, deputāts uz likuma pamata zaudē mandātu, ja tiek ievēlēts kādā pašvaldībā.