foto: LETA
Raivim Dzintaram Latkovska aiziešana bijis "nepatīkams pārsteigums"
Dzintars: Latkovska lēmums izstāties no frakcijas bija nepatīkams pārsteigums.
Politika
2017. gada 26. jūnijs, 07:46

Raivim Dzintaram Latkovska aiziešana bijis "nepatīkams pārsteigums"

Kasjauns.lv / LETA

Saeimas deputāta Ilmāra Latkovska lēmums izstāties no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcijas politiskā spēka līdzpriekšsēdētājam Raivim Dzintaram bijis nepatīkams pārsteigums.

Kā sacīja Dzintars, viņš par Latkovska nolemto uzzinājis īsi pirms frakcijas sēdes, kad deputāts jau bija pieņēmis lēmumu.

Nacionālās apvienības frakcijā ir cilvēki ar dažādiem uzskatiem un pareizā lietu kārtība būtu domstarpības vispirms izrunāt iekšienē, skaidroja nacionālās apvienības līderis. Dzintars norādīja, ka situācija būtu citādāka, ja no Latkovska iepriekš būtu bijuši saņemti signāli par viņa atšķirīgo viedokli, bet nekādu ierosinājumu šajā kontekstā no deputāta neesot bijis.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs norādīja, ka politiskais spēks ir devis iespēju nepieciešamības gadījumā Saeimas sēdēs balsot atšķirīgi, tāpēc Latkovska lēmumam īsti nav redzams izskaidrojums. Viņš piebilda, ka politiķis ir iekļuvis Saeimā pateicoties visam komandas darbam.

Dzintars norādīja, ka gan pirms šī lēmuma, gan tagad viņš Latkovski kā politiķi ļoti ciena, tāpēc šī situācija ir dubultā nepatīkama. Viņš deputātam vēl veiksmi tālākajā darbībā.

Vaicāts par nacionālās apvienības nostāju attiecībā uz politiķa vietu paša vadītajā Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā, VL-TB/LNNK vadošais politiķis atbildēja, ka ar Latkovski varētu vēl notikt atklāta saruna par to, kā varētu izpausties tālākā sadarbība.

Latkovskis nolēmis izstāties no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK frakcijas.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latkovskis, šādu lēmumu viņš pieņēmis kontekstā ar nesen notikušo balsojumu par strīdīgajiem Kredītiestāžu likuma grozījumiem, kā arī saistībā ar tā saukto deputātu kvotu dalīšanu, kad politiķis, pretēji savai pārliecībai, bijis spiests solidarizēties ar frakcijas viedokli.