112
2017. gada 22. jūnijs, 16:38

Puisītim, kurš iedzēra vecāku-narkomānu atstāto metadonu, kļuvis labāk

LETA

Uzlabojies veselības stāvoklis trīs gadus vecajam zēnam, kurš Olainē saindējās ar vecāku-narkomānu atstātu medikamentu, informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) pārstāve Daiga Rauba.

Rauba norādīja, ka pacienta stāvoklis ir uzlabojies, taču saskaņā ar Pacientu tiesību likumu sīkāk pacienta stāvokli komentēt slimnīca nevar.

Kā ziņots, 20.jūnijā policija saņēma informāciju no mediķiem par to, ka kādā dzīvoklī Olainē ir konstatēts, iespējams, ar metadonu saindējies trīs gadus vecs puika. Mediķus uz notikuma vietu bija izsaukuši bērna vecāki.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests bērnu nogādāja slimnīcā, bet Valsts policija devās meklēt bērna vecākus, kuri, pēc mediķu izsaukšanas, savu dzīvesvietu bija atstājuši. Vēlāk policija Olainē aizturēja 1988.gadā dzimušo bērna māti. Savukārt divarpus stundas vēlāk šajā pašā pilsētā aizturēts 1990.gadā dzimušais bērna tēvs.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētās personas ārstējušās no narkotiku atkarības, tāpēc viņiem bijusi nozīmēta metadona programma. Proti, lai mazinātu tieksmi pēc narkotikām, viņiem lietošanai mājās bijis izrakstīts šis stiprais medikaments. Pēc sākotnējās informācijas, vecāki viegli pieejamā vietā bija atstājuši glāzi ar metadona paliekām.

Abi vecāki jau iepriekš vairākas reizes sodīti par zādzībām, kā arī par narkotiku lietošanu.

Šajā ģimenē audzis vēl viens bērns - trīs mēnešus vecs zīdainis. Ņemot vērā notikušo, bāriņtiesa viņu ir nogādājusi bērnu aprūpes namā.

Saistībā ar notikušo sākotnēji sākts kriminālprocess par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi mazgadības dēļ. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.