foto: PM/SCANPIX BALTICS
Pie Latvijas robežas trako prātu izkūkojuši igauņi
Tartu (Igaunija) policijas kapteine Anita Peiponena satraukusies, ka pēdējā laikā Dienvidigaunijā – tiešā Latvijas robežas tuvumā saradušies pārāk daudz neadekvāti tautasbrāļi, kuri vicinās un draud ar ieročiem.
Sabiedrība
2017. gada 25. jūnijs, 06:55

Pie Latvijas robežas trako prātu izkūkojuši igauņi

Kasjauns.lv

Tepat mums kaimiņos – Igaunijas dienvidrajonos Latvijas pierobežā - pēdējā laikā neadekvāti un jēgu pārdzēruši igauņi vicinās ar ieročiem un draud līdzcilvēkiem. Par to trauksmi ceļ Igaunijas policija. Ja nu gadās iemaldīties Igaunijā – esiet piesardzīgi!

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iespējams, ka prātu pazaudējušie igauņi ir malkojuši arī lētajās Ziemeļlatvijas alkohola bodēs pirkto dziru.

Tallinas laikraksts „Postimees” raksta: „Policija izmisumā: neadekvāti cilvēki aizvien biežāk vicinās ar ieročiem! Pēdējās nedēļas laikā policijai nācies risināt četrus gadījumus, kad neadekvāts cilvēks vicinājās ar ierocim līdzīgu priekšmetu”.

Nonākot izsaukuma vietā, policistiem nav ne jausmas vai trakulim rokās ir spēļu pistole vai īsts ierocis, „Postimees” stāstīja Tartu policijas kapteine Anita Peiponena. Viss varot beigties ar traģēdiju laikā, kad policisti cenšas nomierināt trakojošo cilvēku.

Otrdien, 20. jūnijā, kādā Tartu pasta nodaļā 23 gadus vecs jaunietis vicinājās ar ierocim līdzīgu priekšmetu un meta ar akmeņiem uz piebraukušo policijas patruļas automašīnu. Lai savaldītu trakojošo, policistiem bija jāpielieto spēks un viņš jāsaslēdz rokudzelžos. Izrādījās, ka viņš vicinājās ar spēļu pistoli, bet pie viņa tika atrasti arī divi aukstie ieroči – naži. Trakuli policisti nogādāja uz pārbaudi psihiatriskajā slimnīcā.

Pāris dienas pirms tam Peltsamā pilsētā kāds draugs piedzērušam vīrietim atņēma spēkrata atslēgas, lai nepieļautu viņa sēšanos pie stūres. Par to saniknotais 51 gadu vecais vīrietis sāka vicināties ar pneimatisko pistoli un arī viņu policistiem nācās saslēgt rokudzelžos.

„Šie ir tikai pāris pēdējie satraucošie gadījumi, bet, ja pieskaita arī gadījumus, kad policija pie aizturētajiem atrod ieročus, tad šādu gadījumu skaits pēdējā laikā ir ap pussimtu. Cilvēkus, kuri vicinās ar pneimatisko ieroci policisti aiztur gan pilsētas centrā, gan guļamrajonos,” stāstā Peiponena.