foto: Facebook
Dubulta nelaime Aglonā: strādīgs puisis Boļeslavs palicis pilnīgi bez nekā
Jaunietim nepieciešama palīdzība - viņa saimniecību, iespējams, nodedzināja tēvs, kuram ir garīgi traucējumi.
Novadu ziņas
2017. gada 22. jūnijs, 08:30

Dubulta nelaime Aglonā: strādīgs puisis Boļeslavs palicis pilnīgi bez nekā

Kasjauns.lv

Aglonā notikusi dubulta nelaime, un ļoti vajadzīga līdzpilsoņu palīdzība. 25 gadus vecais Boļeslavs palicis pilnīgi bez nekā - nodegusi (iespējams, tēva nodedzināta) visa saimniecība, puisim vairs nav dzīvesvietas un nav nekāda atspēriena punkta.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Boļeslava Kraupšas nodegušās mājas

Aglonas pagasta Beķu sādžā sadega īpašums un pazuda iespējamais ugunsgrēka vaininieks – saimniecības īpašnieks Jānis Kraupša. Sadega dzīvojamā māja un ...

gallery icon
5

Naktī uz otrdienu notikusi liela nelaime Latgalē. Aglonas pagasta Beķu sādžā sadega īpašums un pazuda iespējamais ugunsgrēka vaininieks – saimniecības īpašnieks Jānis Kraupša. Sadega dzīvojamā māja un sešas saimniecības ēkas - divas mūra celtnes, kūts, nojume, malkas šķūnis. Sadega divi traktori, piekabe, malka, siens un visas sadzīvei nepieciešamās mantas. Ikdienā tēvs ar dēlu veica tehnikas remontdarbus, nu arī viss metināšanas un virpošanas aprīkojums ir neglābjami sabojāts.

Sava tēva garīgās saslimšanas vai rūpīgi plānotas ļaunprātības dēļ, dēls Boļeslavs Kraupša, kurš kopā ar tēvu no bērna kājas cītīgi veidojis un kopis savu saimniecību, palicis pilnīgi bez nekā - bez jumta virs galvas, bez iespējām turpināt savu saimniecisko darbību - veikt tehnikas remontus kā pagaidām vienīgo savas iztikas avotu. Iznīcināts viss gadiem krātais un lolotais, normālai dzīvei nepieciešamais. Pie tā visa milzīgā izmisuma un tukšuma klāt sāpīga neziņa par tēva likteni, kur viņš ir un vai dzīvs? Un jautājums, kas Boļeslavam neliks mieru līdz mūža beigām - kāpēc tieši tā tēvs rīkojās?

25 gadus vecais saimnieks Boļeslavs.

Savā 25 gadu garajā mūžā Boļeslavs ir pieredzējis ļoti daudz, no 6 gadu vecuma dzīvojot šķirti no mātes un māsām, ir izbaudījis ne vienu vien rūgtuma brīdi, bet centies atbalstīt tēvu it visā, lai kopīgi veidotu saimniecību un dzīvotu savās mājās. Jaunietis ir savas zemes un valsts patriots, puisis ar zelta rokām un gudru galvu. Arī patreiz viņš neprasa daudz, tikai līdzcilvēku palīdzību atjaunot kaut nelielu daļu no zaudētā, lai var atsperties un sākt veidot savu dzīvi atkal no jauna vietā, kur ir dzimis un uzaudzis.

Varbūt kāds labs cilvēks var ziedot vai vismaz uz laiku aizdod vagoniņu dzīvošanai. Ļoti nepieciešami jebkādi celtniecības materiāli (dēļi, bloki, šīferis, ruberoīds, cements, elektrības stabi u. c), darbam nepieciešamais inventārs (betona maisītājs, ķerra, lāpstas u.c), lai var atjaunot saimniecības ēku un pēc iespējas ātrāk atsākt tehnikas remontdarbus un tādējādi nopelnīt kaut minimālus līdzekļus sava īpašuma pakāpeniskai atjaunošanai. Varbūt kādam ir lieka pārvešanai derīga būve, ko var nojaukt un uzstādīt saimniecībā.

Boļeslavs būs no sirds pateicīgs par visa veida palīdzību - gan materiālu, gan finansiālu .

Nodibinājumam “Viduslatgales pārnovadu fonds” ir piešķirts Sabiedriskā labuma statuss. Ziedojumiem no juridiskām un fiziskām personām tiks sastādīti ziedojuma līgumi, lai varat saņemt nodokļu atvieglojumu.

Naudas līdzekļus varat ziedot:

Nodibinājuma "Viduslatgalespārnovadu fonds"

Reģ.Nr. 40008210954,

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

AS "SEB Banka" konta Nr. LV35UNLA0050021079970

AS "Citadele banka" konta Nr. LV17PARX0016753060001

Ar norādi “Boļeslavam Kraupšam”

vai personīgi ierodoties fonda birojā Tirgus laukumā 1, Preiļos

Boļeslava Kraupšas telefons : +371 22164123;

VLPF fonda kontakttelefons : +371 29988509 Janīna

Nodibinājums „Viduslatgalespārnovadu fonds” par ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu. Visa ziedotā nauda 100% apmērā nonāk paredzētajam mērķim.

Lūdzam būt atsaucīgiem un savu iespēju robežās sniegt palīdzīgu roku, vēstīts "Facebook".