foto: EPA
Laukstrādnieks no Latvijas Īrijā uzbrūk vietējam kungam
Ilustratīvs foto.
112
2017. gada 19. jūnijs, 14:58

Laukstrādnieks no Latvijas Īrijā uzbrūk vietējam kungam

Kasjauns.lv

Īrijā tiesas priekšā stājies kāds lauku saimniecības strādnieks no Latvijas, kurš dzērumā uzbrucis vīrietim, kā rezultātā cietušais zaudējis samaņu, vēstī "Baltic-Ireland.ie". 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

37 gadus vecais Aleksandrs Savickis pie kāda kroga uzbrucis 65 gadus vecam vīrietim, taču tiesnesis viņu nolēma pasaudzēt un nepiespieda cietumsodu. Vīrietim no Latvijas būs jāizcieš astoņu mēnešu nosacīts sods par uzbrukumu, kā rezultātā cietušais Pīters Berijs zaudēja samaņu. 

Policists, kurš liktenīgajā vakarā šā gada janvārī ieradās notikuma vietā, pastāstīja tiesai, ka cietušais vīrietis un viņa sieva Marija bija devušies prom no privātas ballītes krogā, kad pagājuši garām uz palodzes sēdošajam Savickim. 

Pēkšņi Berijam tika iesists ar dūri pa skaustu, un sitiens notrieca viņu uz zemes. Viņa sieva neveiksmīgi mēģināja iejaukties, bet Savickis viņas vīram spēra un sita pa galvu.

Savicka darba devējs Roberts O'Konels tiesā klāstīja, ka apsūdzētais bijis šausmās, kad vēlāk uzzinājis par to, ko bija izdarījis.

Vīrieša advokāts pastāstīja, ka Savickis liktenīgajā vakarā bija izraidīts no kroga pēc tam, kad krietnu laiku jau bija dzēris. Viņa aizstāvis atklāja, ka atbildētāja vakars arī beidzās slimnīcā, jo pēc incidenta arī viņam tika uzbrukts.