Izdots netradicionālais ceļvedis-grāmata "Another Travel Guide Jūrmala". FOTO
“Another Travel Guide” komanda ir pārliecināta, ka tikai vietējie var patiesi atklāt pilsētu visā tās daudzveidībā, un tikai viņi zina, kur meklējamas tās īpašākās vietas.
Novadu ziņas
2016. gada 13. maijs, 15:32

Izdots netradicionālais ceļvedis-grāmata "Another Travel Guide Jūrmala". FOTO

Jauns.lv

Klajā nācis jauns netradicionālais ceļvedis-grāmata “Another Travel Guide Jūrmala”, kurš atklāj kūrortpilsētas labākās un aizraujošākās vietas. Ceļvedi-grāmatu veidojus ”Another Travel Guide” komanda pēc Jūrmalas pilsētas iniciatīvas un sadarbībā ar jūrmalniekiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Grāmatas mērķis ir kļūt par Latvijas pazīstamākās un slavenākās kūrortpilsētas sava veida atslēgu – par pilsētas izziņas rokasgrāmatu gan tās viesiem, gan pašiem jūrmalniekiem.  

„Jaunais ceļvedis iepazīstina ar Jūrmalas interesantākajām vietām, arī tādām, kam bieži vien ikdienā nav pievērsta vajadzīgā uzmanība. Iepazīstiet pilsētu tādu, kāda tā ir pašlaik – ar visām tās pērlēm un arī ar vietām, kuras nākotnē nekad vairs nebūs tādas kā tagad, bet mainīsies un iegūs jaunu tēlu,” saka Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

“Another Travel Guide Jūrmala” stratēģiskais pamats ir izzinoši informatīvs un vienlaikus citāds Jūrmalas tēls. No vienas puses, „Another Travel Guide Jūrmala" ir pilsētas rokasgrāmata, kas apkopo informāciju par labākajām viesnīcām, muzejiem, kultūras objektiem, kafejnīcām, restorāniem, veikaliem, pilsētas vēsturi, tās kultūras parādībām, ikonām un jūrmalnieku paradumiem, no otras – dzīvesstila grāmata ar māksliniecisku vērtību, kas demonstrē citādu, radošu vizuālo domāšanu, kas kardināli atšķiras no ierastajiem tūrisma ceļvežiem.

“Another Travel Guide” galvenā redaktore Una Meistere: "Ceļvedis veidots kā izzinošs Jūrmalas maršruts, kura konceptuālie pieturpunkti ir tik dažādās, brīžiem krasu kontrastu pārpilnās kūrortpilsētas apkaimes. Tādējādi arī pašu ceļveža lietošanu padarot līdzvērtīgu aizraujošam ceļojumam – laikā un pilsētdzīves līkločos."

“Another Travel Guide” komanda ir pārliecināta, ka tikai vietējie var patiesi atklāt pilsētu visā tās daudzveidībā, un tikai viņi zina, kur meklējamas tās īpašākās vietas. Tālab, veidojot šo ceļvedi, savos noslēpumos dalīties tikai aicināti arī īsteni jūrmalnieki: mākslinieki, arhitekti, uzņēmēji, mūziķi un žurnālisti, kas patiesi mīl savu pilsētu. Viņu vidū arī Gļebs Panteļejevs, Roberts Koļcovs, Reinis Sējāns, Andrins Kronbergs, Una Gavare u.c.

Ceļvedis izdots trīs valodās – latviešu, angļu un krievu. No 13.maija grāmata-ceļvedis nopērkams Jūrmalas Tūrisma informācijas centrā Majoros, Lienes ielā 5, un drīzumā grāmata būs pieejama tirdzniecībā arī citur.

 

Karlīna Timofejeva / Publicitātes foto