Sabiedrība
2017. gada 16. jūnijs, 10:47

Vakars kā oga! Izdevniecība “Rīgas viļņi” nosvin 20. dzimšanas dienu

Kasjauns.lv

Ar vērienīgu Intara Busuļa un “Abonementa orķestra” koncertu, šampanieti un zemenēm 15. jūnija vakarā Dzintaru koncertzālē tika nosvinēta Izdevniecības “Rīgas viļņi” 20. jubileja. Svinības pulcēja vairāk nekā 2000 viesus – sadarbības partnerus, draugus, sabiedrotos, žurnālu varoņus un izdevniecības darbiniekus.

Viesi Izdevniecības "Rīgas viļņi" 20. jubilejas svinībās

Viesi Izdevniecības "Rīgas viļņi" 20. jubilejas svinībās Dzintaru koncertzālē 2017. gada 15. jūnijā.

gallery icon
95

“Paldies par jūsu mīlestību un par jūsu laiku, dārgie kolēģi, reklāmas sadarbības partneri, drukātāji, izplatītāji un, protams, mūsu izdevumu lasītāji. Mūs kopā gaida aizraujoši, interesanti, izaicinājumu un piedzīvojumu pilni gadi. Izbaudīsim kopā laiku, kas mums dots, darot labāko, ko spējam, - ar mīlestību!” – tā klātesošos šajā dzimšanas dienas vakarā uzrunāja Izdevniecības “Rīgas viļņi” valdes priekšsēdētāja Aija Simsone, uzsverot: “Šajos 20 gados mēs visi kopā esam izdzīvojuši un turpinām izdzīvot dārgāko, kas mums pieder. Tas ir laiks. Es vēlētos uzsaukt tostu tieši par to – par laiku. Par laiku, kas aizgājis, un par laiku, kurš joprojām plūst caur mūsu rokām kā zelta smiltis. Par laiku, ko gribētos apstādināt kā skaistu mirkli un arī par laiku, kurš liekas pavadīts kādā no elles lokiem. Par laiku, kas paskrien gar acīm kā zibsnis, un par mirkli, kas ir mūžības vērts. Mazāk tērēt, vairāk izdzīvot un svinēt šo laiku – tas ir tas, ko novēlu mums visiem. Darbā mēs visi pavadām tik daudz laika, ka tam ir jābūt kam īpašam. Lai tā arī būtu!”

Izdevniecības "Rīgas viļņi" 20. jubilejas svinības

Izdevniecības "Rīgas viļņi" 20. jubilejas svinības Dzintaru koncertzālē 2017. gada 15. jūnijā.

gallery icon
97

Fakti par Izdevniecību “Rīgas viļņi”

Izdevniecība “Rīgas Viļņi” divdesmit darbības gados kļuvusi par vienu no vadošajām preses izdevniecībām Latvijā, kā arī ar nozarē līdz šim nebijušiem panākumiem veiksmīgi uzsākusi darbību visā Baltijā. Atbilstoši mūsdienu dzīves ritmam izdevumi pieejami ne tikai drukātā, bet arī digitālā formātā internetā un pasaules lielākajos mobilo aplikāciju veikalos – App Store un Google Play.

Izdevniecība sasniedz katru trešo preses lasītāju un katru ceturto interneta lietotāju Latvijā! Esot vienai no lielākajām Latvijas izdevniecībām, “Rīgas viļņiem” ir milzīgs drukāto materiālu skaits, ir radīti atpazīstami zīmoli. Kopā tiek izdoti 16 žurnāli, četri laikraksti un divi interneta ziņu portāli: “Rīgas viļņi”, “Patiesā dzīve”, “100 labi padomi”, “Kas jauns”, “Kas jauns Avīze”, “OK!”, “Pastaiga”, “Pastaiga.ru”, “9Vīri”, “Tautas veselības avīze”, “Laimīgā programma”, “Otkrito”, “Mīklas”, “Laimīgās mīklas”, “Likums un taisnība”, “Ko ārsti tev nestāsta”, “Ko gydytojai tau nepasako”, “Mida arstid sulle ei raagi”, “Čto vrači vam ne govorjat”, “Otkrito Gazeta”, www.kasjauns.lv, www.otkrito.lv. Papildus tiek izdoti arī dažādi tematiskie žurnālu speciālizdevumi. 

Izdevniecības "Rīgas viļņi" 20. jubilejas svinības viesu oficiālā fotosesija

Viesi Izdevniecības “Rīgas viļņi” 20. dzimšanas dienā Dzintaru koncertzālē 2017. gada 15. jūnijā.

gallery icon
181

Izdevniecība “Rīgas Viļņi” savā 20 gadu jubilejā ir nospraudusi ambiciozu mērķi - kļūt par vadošo interneta izdevniecību. Tāpēc izdevniecība skatās nākotnē un tās mērķis tuvākajam gadam ir iegūt plašu pārstāvniecību visiem tās izdevumiem internetā.

Bet jau tagad izdevniecība izveidojusi pirmo tās jaunā portāla daļu, kurā jau šobrīd pārstāvēta lielākā izdevniecības radīto materiālu daļa, tiek turpināts ceļš uz specializētiem portāliem katrai mērķauditorijai un Rīgas Viļņu TV. Un, ja citi portāli saduras ar nopietnu problēmu - pašu radīts saturs, unikalitāte, tad www.kasjauns.lv tas viss ir! Tieši ar to arī atšķiramies!

Mūsu mērķis - bagātīgs saturs pieejamā formātā katram Latvijas iedzīvotājam!

Intara Busuļa un "Abonementa orķestra" koncerts Izdevniecības "Rīgas viļņi" 20. jubilejas svinībās

Intara Busuļa un "Abonementa orķestra" koncerts Izdevniecības "Rīgas viļņi" 20. jubilejas svinībās Dzintaru koncertzālē 2017. gada 15. jūnijā.

gallery icon
81

Interesanti fakti

•           Izdevniecība Rīgas Viļņi katru gadu izdod 9 miljonus eksemplāru dažādu žurnālu, kuriem tiek izmantotas 888 tonnas papīra.

•           Vecākais abonents dzimis 1923. gadā!

•           Viens cilvēks abonē 11 mūsu produktus!

•           Mūsu lasītāji ir ļoti erudīti, piemēram, 1928. gada dzimis mūsu lasītājs visus norēķinus pats veic, izmantojot internetu!

•           Izdevniecības 2016. gada apgrozījums ir seši miljoni eiro.

•           Izdevniecības Rīgas Viļņi vecākais žurnāls ir Rīgas Viļņi (1957), kas iznāca jau pirms izdevniecības dibināšanas un kura vēsture mērāma vairāk nekā pusgadsimta garumā.

•           Izdevniecības Rīgas Viļņi izdevumu auditorija ir vairāk nekā 600 tūkstoši lasītāju. Tā ir trešā daļa no visiem Latvijas iedzīvotājiem vecumā no 15 līdz 74 gadiem (TNS dati). Mūsu žurnālus lasa dažādu vecumu cilvēki, katrs izvēloties sev interesantāko.

•           Izdevniecībā Rīgas Viļņi strādā 98 darbinieki, un mēs regulāri sadarbojamies ar 200 ārštata profesionāļiem.

•           Mēs priecājamies un lepojamies, ka ikdienā strādājam kopā ar Latvijas žurnālistikas visaugstākās raudzes profesionālēm Signi Šēnfeldi (žurnāla 100 labi padomi galveno redaktori), Ivetu Pumpuri (žurnāla “Patiesā dzīve” galveno redaktori), Ievu Valteri (“Rīgas viļņi” galvenā redaktorei), Liliju Ķīkuli (“Ko ārsti tev nestāsta” galveno redaktori) un Initu Saulīti-Zanderi (žurnāla “Pastaiga” galveno redaktori) u.c. Lasītāji uzticas mūsu medijiem. Turklāt bieži vien tieši no lasītāju sniegtās informācijas top jauni materiāli.

•           Pieci elementi, bez kuriem mūsu nemaz nebūtu, ir darbinieki, reklāmas sadarbības partneri, drukātāji, lasītāji un žurnālu izplatītāji.

Izdevniecību Rīgas Viļņi jubilejā apsveic Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Paldies Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei par labiem vārdiem.
Veiksmi novēl Rīgas mērs Nils Ušakovs.