Augulis: "Tuvākajos gados paredzēts rekonstruēt vairākus Siguldas šosejas posmus"
Satikmes ministrs Uldis Augulis.
Novadu ziņas
2016. gada 13. maijs, 17:42

Augulis: "Tuvākajos gados paredzēts rekonstruēt vairākus Siguldas šosejas posmus"

Jauns.lv

Satikmes ministrs Uldis Augulis, VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) vadītājs Jānis Lange un citi Satiksmes ministrijas un LVC pārstāvji šodien apsekoja remontdarbus uz Vidzemes šosejas (A), kur 63,7.kilometrā Augšlīgatnē notiek dzelzceļa pārvada pārbūve.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Pateicoties Eiropas fondu finansējumam, situācija uz valsts galvenajiem ceļiem uzlabojas, katru gadu Kohēzijas (KF) un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības fondu (ERAF) projektu ietvaros uz galvenajiem valsts ceļiem notiek vērenīgi būvdarbi. Tuvākajā laikā uz Vidzemes šosejas plānots rekonstruēt vēl viarākus posmus, tai skaitā posmu no Garkalnes līdz “Sēnītei,” apmeklējot būvdarbus norādīja Uldis Augulis.

“Vienlaicīgi ir jāapzinās, ka dēļ nepietiekamā valsts budžeta finansējuma, daļa reģionālo un lielākā daļa valsts vietējās nozīmes ceļu ir sliktā stāvoklī. Tāpēc ir jāpanāk, ka tiek ieviests ilgtspējīgs valsts ceļu finansējuma modelis. Pie esošā ceļu finansēšanas modeļa nav iespējams sasniegt Nacionālajā attīstības plānā nospraustos mērķūs,” uzsvēra ministrs.

Fotogrāfijas no remontradbiem uz Vidzemes šosejas ir pieejamas šeit:  https://www.failiem.lv/u/s5t4rsfh#_

Novemrbī Augšlīgatnē plāno atklāt jaunu tiltu

Patlaban Vidzemes šosejas (A2) 63,7.kilometrā tiek pārbūvēts pārvads pār dzelzceļu (63,7. km) pārbūves darbi. Ir izbūvēts pagaidu pārvads un tiek nojaukts vecais. Vēlāk notiks balstu pāļu dzīšana, veidņu un stiegrojuma izgatavošana monolītam jaunā pārvada pārsegumam.

Būvdarbus veic SIA Tilts, tā līgumcena ir 984 404 eiro (ar PVN). Tie sākti aprīlī un tiks pabeigti novembrī.

Kopumā LVC pārziņā ir 971 tilts. Tiltu inspekciju rezultāti liecina, ka gandrīz pusei valsts autoceļu tiltu tehniskais stāvoklis vērtējams kā slikts (35 %) un ļoti slikts (13,8 %), 48 tiltiem ir ieviesti dažādi ierobežojumi. Sliktākā stāvoklī ir tilti uz vietējiem un reģionālajiem autoceļiem, labākā stāvoklī uz galvenajiem autoceļiem.

“Šogad dažādu veidu darbi tiks veikti uz kopumā 20 tiltiem un dzelzceļa pārvads Augšlīgatnē ir viens no tiem, kas tiek pilnībā pārbūvēts. Projektēšanas stadijā pašreiz ir arī divu tiltu pārbūves būvprojekti,” apmeklējot būvobjektu informēja VAS Latvijas Valsts ceļi valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Uz Vidzēmes šosejas plānotie būvdarbi:

•    Pašreiz ir atvērti iepirkumā iesniegtie piedāvājumi būvdarbiem posmam no Pulkveža Brieža un Zinātnes ielas krustojuma Siguldā līdz autoceļa mestajam līkumam ap Sudas purvu (53,60.-60,22. km) un notiek to vērtēšana. Šie būvdarbi tiks īstenoti ar valsts budžeta finansējumu.

•    Nākamgad un 2018. gadā secīgi paredzēts veikt tiltu pārbūvi pār Kaķupīti 85,6. km un Badupīti 66,99. km.

•    Savukārt satiksmes drošības paaugstināšanas programmas ietvaros jau šopavasar ir sākušies būvdarbi gājēju un velosipēdistu celiņa izbūvē līdzās pārvadam pār dzelzceļu Augšlīgtnē (63,60.-64,48. km) un Ieriķos (71,21.-72,01. km).

•    2017. gadā tiks pabeigts būvprojekts abu brauktuvju pārbūvei no Garkalnes līdz Sēnītei (25,50.-39,40. km) vienlaikus ar a/c A3 Inčukalns–Valmiera–Igaunijas robeža (Valka) sākumposmu no Sēnītes līdz Gaujas tiltam (0,00.-1,65. km). Iepirkums būvdarbiem šajā posmā varētu tiks sludināts 2017.gada beigās.

•    Tiek izstrādāts arī būvprojekts posmam no Rīdzenes līdz Bērzkrogam (88,10.-95,20. km), iepirkumu šiem būvdarbiem varētu izsludināt 2017.gadā.

•    Satiksmes drošības paaugstināšanas programmas ietvaros projektēšanas stadijā ir krustojuma ar Pulkveža Brieža un Zinātnes ielu rekonstrukcija Siguldā (53,5. km), kā arī gājēju celiņa izbūve starp autobusu pieturām Kaķīškalns un Internāts Siguldā (49,10.-49,40. km). Nākamgad plānots sākt projektēšanas darbus gājēju pārejas izbūvei krustojumā ar Pīlādžu ielu Siguldā (52,84. km).

Karlīna Timofejeva / Foto: Ieva Lūka/LETA