foto: LETA
Saskaņietis Elksniņš Daugavpilij sola lētus medikamentus un transportu bez maksas
Andrejs Elksniņš pošas Daugavpils mēra krēslā.
Novadu ziņas
2017. gada 14. jūnijs, 07:38

Saskaņietis Elksniņš Daugavpilij sola lētus medikamentus un transportu bez maksas

Kasjauns.lv / LETA

Daugavpils mēra amata kandidāts Andrejs Elksniņš (S) Daugavpilij sola lētus medikamentus un bezmaksas transportu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" Elksniņš kā galvenās sava darba prioritātes nosauca pašvaldības aptieku izveidi pilsētā, bezmaksas transportu, iekšpagalmu sakārtošanu un pilsētnieka kartes izveidošanu.

Politiķis norādīja, ka aptiekas nepieciešams izveidot, lai iedzīvotājiem būtu pieejami lētāki medikamenti. Pašvaldība tās varētu izvietot, piemēram, slimnīcā un poliklīnikā. Tās medikamentus tirgotu ar minimālu uzcenojumu, lai nosegtu izdevumus.

Elksniņš atzina, ka tas būs mēģinājums no farmācijas biznesa izspiest privātās kompānijas, kuras izmantojot monopolstāvokli.

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas domes jaunā sasaukuma pirmā sēde, kurā plānots ievēlēt domes priekšsēdētāju, paredzēta 26.jūnijā.

Koalīciju Daugavpils domē, visticamāk, veidos "Saskaņa" un Riharda Eigima "Mūsu partija". Tādējādi pašreizējais mērs Jānis Lāčplēsis ("Latgales partija") varētu zaudēt mēra amatu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Par Daugavpils mēru varētu tikt virzīts "Saskaņas" saraksta līderis Daugavpilī Andrejs Elksniņš, jo "Saskaņa" no šīm abām partijām vēlēšanās saņēmusi lielāku iedzīvotāju atbalstu. Līdz ar to Eigims iegūtu vicemēra amatu.

Iepriekš, komentējot aģentūras LETA rīcībā esošo informāciju par šādu vienošanos starp "Saskaņu" un "Mūsu partiju", Elksniņš to apstiprināja, norādot, ka abas partijas vieno programma un vēlme pēc ilglaicīga un stabila komandas darba.

Jau ziņots, ka pēc Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotajiem vēlēšanu rezultātiem, Daugavpilī pašvaldību vēlēšanās ar minimālu pārsvaru uzvarējusi valdošā "Latgales partija", kas ieguvusi par 113 balsīm vairāk nekā partija "Saskaņa".

Par "Latgales partiju" balsis Daugavpilī atdeva 28,57% iedzīvotāju, savukārt par "Saskaņu" nobalsoja 28,16% vēlētāju. Par "Mūsu partiju" vēlēšanās nobalsojuši 19,34% vēlētāju. Līdz ar to "Latgales partija" domē būs ieguvusi sešus mandātus, "Saskaņa" - piecus, "Mūsu partija" - četrus.

Pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru. Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās