Vāc parakstus, lai pilnībā aizliegtu alkohola tirdzniecību Ziemassvētkos un Lieldienās
Aizliegums likšot "padomāt svētajās dienās par dzīves kvalitāti un būt ģimeniski kopā bez apreibinošo vielu iegādes/lietošanas".
Sabiedrība
2016. gada 14. maijs, 09:24

Vāc parakstus, lai pilnībā aizliegtu alkohola tirdzniecību Ziemassvētkos un Lieldienās

Jauns.lv

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana, lai ierobežotu alkoholisko dzērienu iegādāšanos tirdzniecības vietās, tādējādi mēģinot samazināt alkohola patēriņu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā iniciatīvas iesniedzējs norādīts Kristaps Gerliņš.

Gerliņš iesaka alkohola tirdzniecības vietās stingrāk ierobežot vai pat aizliegt tā iegādi. Iniciatīva paredz visu veidu alkohola iegādi/pārdošanu atļaut, piemēram, darbadienās un sestdienās no plkst.10 līdz 22, svētdienās no plkst.12 līdz 21, bet "svētajās dienās - Ziemassvētku laikā, Lielajā Piektdienā, Pirmajās un Otrajās Lieldienās" pilnībā aizliegt apreibinošo dzērienu pārdošanu un iegādāšanos.

Iniciatīvas autors norādījis, ka vairākās Eiropas Savienības valstīs jau pastāvot līdzīgi ierobežojumi.

Gerliņš uzskata, ka šādas iniciatīvas rezultātā uz ielām būs mazāk apreibušu un agresīvu cilvēku. Tāpat tikšot iegūta tīrāka vide, jo uz ielām būšot mazāk izlietotu un izmestu pudeļu. Ja iniciatīva tiktu realizēta, tad būtu iegūts arī kvalitatīvāks darbaspēks, jo tas nevarēs iegādāties un lietot apreibinošo dzērienu pirms darba dienas sākšanas. Tāpat tas likšot "padomāt svētajās dienās par dzīves kvalitāti un būt ģimeniski kopā bez apreibinošo vielu iegādes/lietošanas".

"Samazināsies alkohola patēriņš, tādējādi arī samazināsies risks īpaši jauniešu vidū pārdozēt grādīgos dzērienus," pārliecināts Gerliņš.

LETA / Foto: Shutterstock