foto: AP
Latvija sociālajos tīklos gavilē par izcilo Aļonu un kritizē valsti
Aļona Ostapenko (no labās) un viņas pretiniece Simona Halepa.
Sabiedrība
2017. gada 10. jūnijs, 20:33

Latvija sociālajos tīklos gavilē par izcilo Aļonu un kritizē valsti

Kasjauns.lv

20 gadus vecās tenisistes Aļonas Ostapenko vēsturiskais panākums, Francijas atklātajā čempionātā uzvarot spēcīgo Rumānijas tenisisti Simonu Halepu, šajā siltajā sestdienas vakarā pamatīgi saviļņoja teju vai visus Latvijas iedzīvotājus. 

Latvieši sociālajos tīklos vēsta, ka viņus ar tautietes panākumiem steidz apsveikt ārzemju draugi, atzīstas talantīgajai un neatlaidīgajai sportistei mīlestībā, slavē Aļonu kā nu māk un visādi citādi mēģina izrādīt lepnumu par meitenes panākumu. 
 
Kā allaž, cilvēki arī steidz pārmest valstij par tās nepietiekamo atbalstu sportistiem, kuri visvairāk pašu spēkiem un pūlēm spēj iznest Latvijas vārdu pasaulē.

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

Aļonas emocionālais triumfs, uzvarot spēcīgo Simonu Halepu

gallery icon
74

Lūk, daži no cilvēku tvītiem: 

Kā ziņots, 20 gadus vecā Ostapenko sestdien pārrakstīja Latvijas sporta vēsturi, pārspējot spēcīgo Rumānijas tenisisti Simonu Halepu un triumfējot Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu turnīrā. Ostapenko pieveica Halepu ar rezultātu 4-6, 6-4, 6-3.

Sākotnēji Ostapenko bija iedzinējos ar 4-6, 0-3, turklāt pretiniecei bija vairākas breikbumbas. Tomēr ļoti līdzīgā cīņā Latvijas tenisiste spēja atspēlēties un triumfēt.

Par panākumu Ostapenko jau nopelnījusi divus miljonus eiro. Visā līdzšinējā karjerā kopā viņa bija saņēmusi vien nedaudz virs miljona eiro.

Ostapenko uzvara Francijas atklātajā čempionātā kļuvusi par vienu no lielākajiem sasniegumiem Latvijas sporta vēsturē.