foto: Pixabay.com
Par savas mazgadīgās pameitas pavešanu netiklībā Pārdaugavā aizturēts vīrietis
112
2017. gada 7. jūnijs, 17:00

Par savas mazgadīgās pameitas pavešanu netiklībā Pārdaugavā aizturēts vīrietis

Valsts policija

Pirms kāda laika Valsts policija no izglītības iestādes bija saņēmusi informāciju par nepilngadīgu meiteni – Pārdaugavas iedzīvotāju, kuru, iespējams, pavedis netiklībā viņas patēvs.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti izmeklēšanas laikā guva apstiprinājumu, ka vīrietis savu pameitu netiklās darbībās iesaistījis vairākas reizes gada laikā. Tas iesācies, kad meitene vēl bijusi mazgadīga. Pašreizējā informācija liecina, ka vīrietis aizticis meitenes intīmās zonas, kā arī mudinājis viņu pašai sevi glāstīt patēva klātbūtnē.

Uzzinājis, ka policija par viņa interesējas, pēdējo pusgadu aizdomās turētais vīrietis slēpās no likumsargiem. Savukārt šā gada maija beigās policisti ieguva informāciju, ka meklēšanā izsludinātais vīrietis ir apmeties kādā dzīvoklī Rīgā. Rīgas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti devās uz konkrēto adresi, kur 1970. gadā dzimušo vīrieti aizturēja.
Aizturētais par šāda veida noziegumiem policijas redzeslokā iepriekš nav nonācis, taču vienu reizi sodīts par mantas bojāšanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162. panta pirmās daļas – par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Tāpat uzsākts Kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162. panta otrās daļas – par mazgadīgas personas pavešanu netiklībā, par ko likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem.

Tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Valsts policija aicina pieaugušos būt vērīgiem - ja ir radušās vismazākās aizdomas, ka pret bērnu ir veiktas netiklas darbības, par to nekavējoties jāziņo policijai, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.