Maratona bērnu diena pulcē 8,5 tūkstošus dalībnieku. FOTO
"Lattelecom" Rīgas maratona bērnu dienā piedalījušies vairāk nekā 8,5 tūkstoši mazo sportistu.
Sabiedrība
2016. gada 14. maijs, 21:11

Maratona bērnu diena pulcē 8,5 tūkstošus dalībnieku. FOTO

Jauns.lv

“Lattelecom” Rīgas maratona bērnu dienā piedalījušies vairāk nekā 8,5 tūkstoši mazo sportistu un pasākums ticis aizvadīts bez starpgadījumiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola "Lattelecom" Rīgas maratona pirmā diena noslēgusies bez starpgadījumiem un gūtajām traumām.

Mediķi šodienas pasākumu kopumā vērtē kā mierīgu. NMPD vienlaikus atgādina, ka maratona dalībniekiem, kuri skries svētdien, nopietni jāizvērtē savas spējas, spēki un veselība iecerētās distances veikšanai. Vēl pirms maratona , ja pēdējā laikā bijusi kāda saslimšana, trauma un organisms, iespējams, vēl nav pienācīgi atguvies, jākonsultējas ar ārstu.

Kā informēja “Lattelecom” Rīgas maratona organizatoru pārstāve Laine Ozolina, šodien maratona bērnu dienā bija pulcējušies vairāk nekā 8,5 tūkstošu mazo sportistu ar ģimenēm. Bērniem bija iespēja skriet četrās dažādiem vecumiem atbilstošās trasītēs, savukārt vecāki, bērni un pieaugušie skriešanu baudīt varēja 3,6 kilometrus garā Ģimenes skrējienā cauri Rīgai.

"Rimi" Bērnu dienā bērni varēja skriet piecās trasītēs. Pašiem mazākajiem skrējējiem vecumā līdz trīs gadiem bija paredzēta mazā atrakciju trase. Mazie sportisti vecumā no trīs līdz pieciem gadiem skrēja 210 metrus garu trasi. Lielajiem - piecus līdz astoņus gadus vecajiem skrējējiem bija sagatavota 410 metrus gara distance. Vislielākajiem skrējējiem vecumā no 8 līdz 12 gadiem bija paredzēta 840 metrus gara trase, savukārt, ģimenes kopā ar bērniem varēja izbaudīt 3,6 kilometrus garu skrējienu Rīgas centrā.

Kā ziņots, "Lattelecom" Rīgas maratonā šogad startēs vairāk nekā 30 000 dalībnieku, kas ir par dažiem tūkstošiem vairāk nekā pērn, piektdien preses konferencē informēja maratona vadītājs Aigars Nords.

Rīgas maratons norisināsies jau 26.reizi, bet paredzams, ka tajā startēs skrējēji no 65 pasaules valstīm. Sestdien pasākuma laikā notiks dažādas aktivitātes bērniem, bet svētdien norisināsies skrējieni sešu, desmit, pusmaratona unmaratona distancēs. Pērn Rīgas maratons pulcēja 26 000 dalībnieku no 69 pasaules valstīm.

"Pašlaik dalībai Rīgas maratonā ir pieteikušies vairāk nekā 30 000 dalībnieku no 65 valstīm. Šogad maratons būs olimpiskajā zīmē. Sekosim līdzi, vai Valērijam Žolnerovičam izdosies pārspēt Latvijas rekordu pusmaratonā. Tāpat būs intriga, vai Jeļenai Prokopčukai piekto gadu pēc kārtas izdosies kļūt par pusmaratona čempioni. Savukārt Anita Kažemāka un Jānis Višķers maratonā mēģinās sasniegt olimpisko normatīvu," atklāja Nords. "Maratonā un pusmaratonā kopumā pieteikušies aptuveni 6000 dalībnieku, kamēr desmit kilometru distancē tie ir vairāk nekā 6000, bet divtik vairāk ir sešu kilometru distancē," norādīja Nords.

 

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA