foto: Shutterstock
Valsts policija tērēs teju miljonu eiro, lai cīnītos ar hakeriem
Valsts policija pievēršas kibernoziedzības apkarošanas un tā prevencijas jomā
112
2017. gada 30. maijs, 18:21

Valsts policija tērēs teju miljonu eiro, lai cīnītos ar hakeriem

LETA

Valsts policijā (VP) maijā sākts apjomīgs projekts, ar kura palīdzību iecerēts būtiski pilnveidot policijas kapacitāti kibernoziedzības apkarošanas un tā prevencijas jomā, informēja VP.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Projekta laikā Kibernoziedzības apkarošanas nodaļas materiāltehniskā bāze tiks uzlabota ar mūsdienīgu tehniku un nepieciešamajām programmām, kā arī tiks celta likumsargu kvalifikācija ar specifiskām zināšanām.

Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes Kibernoziegumu apkarošanas nodaļas priekšnieks Dmitrijs Homenko uzskata, ka projekta realizācija ievērojami palīdzēs darbā. "Šis projekts būtiski uzlabos VP spēju izmeklēt kibernoziegumus ātrāk nekā jebkad iepriekš, kā arī atvieglos pierādījumu fiksēšanu un tā izņemšanas iespējas. Pateicoties projektam, kibernoziedzības apkarošanu Latvijā mēs varēsim pacelt jaunā līmenī, nodrošinot arī reģionālās VP kibernoziegumu apkarošanas nodaļas zinošos policistus gan ar mūsdienīgiem tehnoloģiskiem risinājumiem, gan papildus specifiskām zināšanām, rīkojot darbinieku kvalifikācijas celšanas apmācības," uzsvēra Homenko.

Projekta realizācijas laikā plānots uzlabot Kibernoziedzības apkarošanas nodaļas materiāltehnisko bāzi, iegādājoties gan specializētu tehniku, gan nepieciešamās programmas kibernoziegumu izmeklēšanas un apkarošanas vajadzībām, gan arī nodrošinot Valsts policijas amatpersonu kvalifikācijas celšanas apmācības.

Uzmanība tiks veltīta arī prevencijas jomā strādājošajiem Nepilngadīgo lietu inspektoriem, kuri tiks apmācīti par interneta drošības jautājumiem, lai šīs zināšanas un pieredzi varētu nodot jauniešiem visā Latvijā. Projekts paredz arī preventīvo materiālu izstrādes un iedzīvotāju informēšanas aktivitātes, kuras nodrošinās VP, sadarbojoties ar citām valsts un nevalstiskajām organizācijām, kas rūpējas par interneta drošības jautājumiem.

Projekta kopējais finansējums ir 794 201 eiro, un tas tiek īstenots ar Eiropas Savienības Iekšējā drošības fonda atbalstu un valsts budžeta finansējumu apmērā. Projektu plānots pabeigt līdz 2018.gada 30.oktobrim.