Par spīti lietainajam laikam, Vasarsvētkos Torņakalna baznīcā pulcējas simtiem ļaužu. FOTO
Ar teju divu stundu koncertu, dievkalpojumu un uzrunām Torņakalna baznīcā izskanēja šī gada Vasarsvētku koncerts.
Sabiedrība
2016. gada 16. maijs, 12:26

Par spīti lietainajam laikam, Vasarsvētkos Torņakalna baznīcā pulcējas simtiem ļaužu. FOTO

Jauns.lv

15. maijā Torņakalna baznīcā notika Vasarsvētku koncerts un bērnu paliatīvās aprūpes pakalpojumiem vajadzīgo ziedojumu vākšanas dievkalpojums.

Rīgas Lutera draudze arī šogad turpināja tradīciju, un Vasarsvētkos ierastā svētku dievkalpojuma vietā rīkoja labdarības koncertu ar sabiedrībā pazīstamu mūziķu piedalīšanos. Tie ir lieli svētki ne tikai pašiem, bet arī kalpo kā aicinājums būt kopā ikvienu. Lietainie laikapstākļi nebija šķērslis, lai vienuviet pulcētu ļaudis Dievnamā.

Jau krietnu laiku pirms koncerta sākšanās ļaužu straumes plūda uz Torņakalna baznīcu. Šogad Citādā dievkalpojumā uzstājās dziedātāji Linda Leen, Intars Busulis, Jānis Apeinis, Evita Zālīte, virtuozais ģitārists Kaspars Zemītis un citi mūziķi. Vasarsvētku dievkalpojumā Torņakalna baznīca pulcēja lielu skaitu apmeklētāju, starp draudzes patstāvīgajiem locekļiem bija arī neskaitāmi ļaudis, kas lūgšanu namā ieradās tieši, lai noklausītos labdarības koncertu. Pēc dievkalpojuma blakus esošajā baznīcas ēkā notika labdarības pasākums, kur sirsnīgā gaisotnē ikviens varēja piedalīties stādu un kūku labdarības izsolē.

 

Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders