foto: Rojs Maizītis
Ivars Kalniņš iekļuvis ukraiņu nacionālistu melnajā sarakstā. Aktieris noliedz sadarbību ar okupantiem
Aktieris Ivars Kalniņš iekļuvis ukraiņu nacionālistu „Myrotvorets” melnajā sarakstā, kā cilvēks, kurš pārkāpis Ukrainas suverenitāti un atbalstījis krievu okupantus.
Kultūra
2017. gada 30. maijs, 11:05

Ivars Kalniņš iekļuvis ukraiņu nacionālistu melnajā sarakstā. Aktieris noliedz sadarbību ar okupantiem

Elmārs Barkāns

Kasjauns.lv

Populārais latviešu aktieris Ivars Kalniņš iekļuvis ukraiņu nacionālistu sabiedriskās organizācijas „Myrotvorets” melnajā sarakstā, kurā uzskaitīti cilvēki, kuri pārkāpuši Ukrainas suverenitāti un apdraud tās drošību. Kalniņš nosodījumu izpelnījies par to, ka spēlējis teātri Krievijas okupētajā Simferopolē.

Pats Kalniņš gan sarunā ar Kasjauns.lv noliedza, ka būtu noziedzies pret Ukrainas tautu un atbalstījis Krimas okupāciju.

„Neko neesmu pārkāpis. Izrādi „Meistars un Margarita” pēc Mihaila Bulgakova romāna motīviem organizēja ukraiņu puse un es braucu pie Ukrainai draudzīgiem cilvēkiem. Vienlaikus jāuzsver, ka es nekādu robežu neesmu pārkāpis. Esmu Latvijas, tātad Eiropas Savienības, pilsonis, un Ukrainai ar ES ir bezvīzu režīms. Neesmu piedalījies nekādās politiskās akcijās, nodarbojos vien ar mākslu. Izrādē pārsvarā arī spēlēja ukraiņu aktieri. Uzskatu, ka man arī nav jāpierāda sava lojalitāte Ukrainai,” Kasjauns.lv teica Kalniņš.

„Myrotvorets” mājas lapā teikts, ka Kalniņš vairs nevar baudīt ukraiņu labvēlību, jo viņš nelikumīgi šķērsojis Ukrainas robežu un piedalījies viesizrādēs Krievijas okupētajā Krimā. Ukrainas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka februāra nogalē Kaliņš spēlējis Ponciju Pilātu Maskavas neatkarīgā teātra producētajā izrādē „Meistars un Margarita”.

foto: Ekrānuzņēmums
„Myrotvorets” brīdina, ka Ivars Kalniņš ir Ukrainai nelojāls subjekts. Pats aktieris gan to noliedz.

Jāuzsver, ka līdz ar Kalniņu „Myrutvorets” melnajā sarakstā ir iekļauti desmitiem ārvalstu mākslinieku, žurnālistu un citu sabiedrisku darbinieku, kuri, pārkāpjot Ukrainas suverenitāti, darbojušies un viesojušies Krievijas okupētajā Krimā. Pārsvarā tur ir publicēti Krievijas darboņu vārdi, kuri ar vārdiem vai darbiem ir atbalstījuši Krimas okupāciju.