foto: Igaunijas policija
Par paziņas nosišanu Igaunijā bargu sodu piespriež Sergejam no Latvijas
28 gadus veco Latvijas pilsoni Sergeju Igaunijas tiesa notiesājusi uz 15 gadiem par savas pudeles brāļa, tautieša Gunta slepkavību.
112
2017. gada 29. maijs, 16:50

Par paziņas nosišanu Igaunijā bargu sodu piespriež Sergejam no Latvijas

Kasjauns.lv

Igaunijas Harju apriņķa tiesa 15 gadu ilgu cietumsodu piespriedusi 28 gadu vecajam Latvijas pilsonim Sergejam par sava tautasbrāļa - 40 gadus vecā Gunta slepkavību pagājušā gada 21. augustā, ziņo Igaunijas plašsaziņas līdzekļi.

Pirmdien, 29. maijā, Sergejam piesprieda 15 gadus ieslodzījumā, kaut gan prokurors prasīja viņam par gadu ilgāku cietumsodu.

Savukārt Sergeja paziņam Jurijam piesprieda pusgadu cietumā par nozieguma slēpšanu. Tomēr Jurijam cietumā būs jāpavada gads un divi mēneši, jo viņš nav izcietis iepriekš piespriesto sodu.

Pagājušā gada 21. augustā dzerstiņa laikā netālu no pierobežas pilsētas Valkas Sergejs ar Gunti sastrīdējās un sāka kauties – Sergejs Guntim sita ne tikai ar dūrēm un kājām, bet arī ar tabureti un pudeli. No gūtajiem ievainojumiem Guntis pēc dažām stundām mira. Savukārt pēc slepkavības Sergejs turpināja noziegumus. Nākamajā dienā pēc Gunta nogalināšanas viņš kādā Tallinas veikalā nospēra sporta bikses.

Tāpat Igaunijas tiesa sodīja arī Sergeja paziņu - 33 gadus veco Juriju, kurš, zinot par noziegumu, par to neziņoja policijai.
Jāteic, ka abi likumpārkāpēji jau agrāk bija nonākuši mūsu ziemeļu kaimiņvalsts likumsargu redzeslokā. Sergejs Igaunijā par dažādiem noziegumiem bija sodīts sešas reizes, bet Jurijs – septiņas reizes.

Tēmas