foto: Publicitātes foto
Liepājā atklāta Džemmas Skulmes personālizstāde "Krāsas garša"
Māksliniece Džemma Skulme.
Kultūra
2017. gada 29. maijs, 14:08

Liepājā atklāta Džemmas Skulmes personālizstāde "Krāsas garša"

Kasjauns.lv

Piektdien, 26. maijā, Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" mākslas telpā "Civita Nova", klātesot darbu autorei, tika atklāta latviešu gleznotājas Džemmas Skulmes personālizstāde "Krāsas garša". 

Kā informē koncertzāles "Lielais Dzintars" pārstāve Elizabete Hartmane, atklāšanas viesiem bija īpaša iespēja klātienē satikt leģendāro mākslinieci un piedalīties sarunā, kurā gleznotāja atklāja, kur rod iedvesmu saviem darbiem, kas ir mākslinieces dzinulis nepārtrauktai attīstībai un mainībai, un dalījās pārdomās par radošās dzīves ritumu.

Organizētāji stāsta, ka izstāde "Krāsas garša" ir unikāla iespēja iepazīties ar visjaunākajiem Džemmas Skulmes darbiem. Tie gleznoti 2016. un 2017. gadā un pārsteidz ar radošo uzdevumu vērienu. Māksliniece atzīst, ka darbi tapuši, izbaudot "to labo, meditatīvo sajūtu, kas rodas, satiekoties ar krāsu". 
Vienlaikus gleznas radušās kritiskā dialogā ar pašas Skulmes līdzšinējo veikumu un ar moderno glezniecību plašākā skatījumā - "tā ir pretestība pret tiem smukajiem, labajiem paņēmieniem", komentē māksliniece. Četri no izstādē redzamajiem darbiem - "Alsunga", "Kurzeme", "Princese" un "Es lidoju, es atsperos un tālāk lidoju" - gleznoti vēl tikai šogad un Liepājā piedzīvo savu pirmizrādi.

Skulmes personālizstādi "Krāsas garša" organizē koncertzāle „Lielais dzintars" sadarbībā ar fondu "Mākslai vajag telpu". Īpašs paldies Jānim un Dinai Zuzāniem, Ivaram Kesenfeldam un viesnīcai „Promenade hotel". Izstādes kuratore - Inga Šteimane.

Izstāde mākslas telpā "Civita Nova" līdz 2017. gada 30. jūlijam bez ieejas maksas būs skatāma koncertzāles darba laikā no 10 līdz 20, svētdienās no 10 līdz 15.