Lucavsalas pludmales lasītava gaida lasītājus
Runā Rīga
2017. gada 29. maijs, 15:20

Lucavsalas pludmales lasītava gaida lasītājus

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

1 jūnijā, sākoties vasarai, Lucavsalas atpūtas zonā darbu atsāks Rīgas Centrālās bibliotēkas pludmales lasītava. Šāds pakalpojums rīdziniekiem tika piedāvāts arī pagājušajā gadā. Ideja par pludmales lasītavas atvēršanu pieder Rīgas domes izpilddirektoram Jurim Radzevičam. Svinīgs lasītavas atklāšanas pasākums paredzēts 1. jūnijā plkst. 14.00.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lucavsalas pludmales lasītava

gallery icon
6

Šogad, pateicoties Rīgas domes gādībai, pludmales lasītava tiks iekārtota jaunā teltī. Apmeklētājus priecēs arī jauns un ērts apmēbelējums bērniem un pieaugušajiem

Aizvadītās vasaras pieredze rāda, ka salīdzinājumā ar preses izdevumiem grāmatas tiek izmantotas mazāk, tādēļ šogad lasītavā darbu uzsāks ar mazāku krājumu – ap 200 grāmatām pieaugušajiem un bērniem latviešu un krievu valodā. Toties tiks piedāvāts tematiski plašs 2017. gada un iepriekšējo gadu žurnālu klāsts.

Lasītavas darbības noteikumi, tāpat kā pagājušajā gadā, paredz, ka, atstājot pludmali, paņemtās grāmatas un žurnāli jāatstāj plauktā, lai arī citiem paliek, ko lasīt.

Lasītava līdz 31.augustam strādās ik dienas no plkst. 12.00 līdz 17.00.

Šādas pludmales bibliotēkas darbojas visā pasaulē. Tie var būt gan vienkārši plaukti vai kioski bez bibliotekāriem, kā, piemēram, Eiropā, Tuvajos Austrumos vai Austrālijā, gan koka namiņi, kuros darbojas bibliotekāri, kuri reģistrē paņemto un sazinās ar stacionāro publisko bibliotēku, ja tiek pieprasīts kaut kas īpašs.

Rīgas Centrālā bibliotēka sirsnīgi aicina izmantot jauno pakalpojumu un dažādot savu atpūtu ar grāmatu vai žurnālu no mūsu pludmales lasītavas. Bērni lasītavā varēs ne tikai lasīt, zīmēt, krāsot, kā arī risināt dažādus atjautības uzdevumus.