Daugavpils "Svetka kandidat" uzmirdz ar jaunu hitu līganos ritmos
Svetkas jaunākā dziesma nav ne uz pusi tik lipīga kā iepriekšējā, kas zibenīgi kļuva par interneta hitu.
Novadu ziņas
2017. gada 29. maijs, 08:27

Daugavpils "Svetka kandidat" uzmirdz ar jaunu hitu līganos ritmos

Kasjauns.lv

32 gadus vecā Daugavpils domes deputāta amata kandidāte Svetlana Lonska kaļ dzelzi, kamēr tā karsta. Proti, sava iepriekšējā grāvēja slavas atspulgā viņa nu piedāvā jaunu dziesmu, kas aicina vēlēšanās balsot tieši par viņu. Jāteic gan, ka otrais piegājiens nez vai sasniegs tādus popularitātes apmērus kā pirmais.

Tie, kas ar Svetas jauno veikumu iepazinušies, teic - tīrā garlaicība. Jaunās politiķes jaunākajai dziesmai pat nav nosaukuma, taču viņa ievērojusi tradīcijas ar dejošanu, atkailinātu ķermeni un varenu pārliecību par savu varēšanu politikas arēnā Daugavpilī. Dziesmā Lonska līganos ritmos skandē "nobalsojiet, nobalsojiet, nobalsojiet..."

Kasjauns.lv jau vēstīja, ka Sveta Lonska, kura nācijā jau pazīstama kā "Svetka kandidat", savu aģitācijas kampaņu sāka ar pikantu video, kuru pati nodēvēja par "21.gadsmita priekšvēlēšanu kampaņu". Lipīgā dziesmiņa zibenīgi kļuva par vietējo interneta hitu. 

Par sevi Svetlana stāsta, ka ir Zumbas trenere, taču pirms tam vairākus gadus smagi strādāja Lielbritānijā. Kandidāte uzskata, ka zina, kā padarīt pilsētas dzīvi interesantāku un piesātinātāku. Tāpat viņai ir zināms, kā domi "pavērst ar seju pret iedzīvotājiem un uzlabot sadarbību ar nodokļu maksātājiem."

Svetka-kandidāte norāda, ka pilsētai vajadzīga tautas vara - "tāda, kā mēs visi, tāda, kā es".

Šis video pamatīgi saviļņoja sociālos tīklus un kļuva par karstāko tematu darba vietās, sabiedriskajos transportos, pie pusdienu galda un citur. Zīmīgi, ka par aktīvo un atlētisko meiteni runā ne tikai Daugavpilī, bet nu jau visā Latvijā. 

Pazīstamā blogere Ksenija Andrijanova, piemēram, sociālajā tīklā "Twitter" vēstī: "Ir tik slikti, ka ir labi", bet asprātis Toms Lūsis spriež, ka Daugavpilī vismaz ir par ko balsot. 

Savukārt "Draugiem.lv" runasvīrs Jānis Palkavnieks pat ironizē, ka Svetkas-kandidātes dēļ varētu deklarēties Daugavpilī. Jāsaka, ka viņš nav vienīgais, kam šāda doma, ieraugot lielās politikas vilināto zumbas treneri, iešāvusies prātā. 

Kā veiksies politiķes jaunajam "modernās aģitācijas paņēmienam", rādīs laiks.