foto: Shutterstock
Lielākajai daļai rīdzinieku atkal ir karstais ūdens
96% Daugavas labā krasta karstā ūdens patērētāju jau atkal tas krānos.
Sabiedrība
2017. gada 27. maijs, 13:48

Lielākajai daļai rīdzinieku atkal ir karstais ūdens

LETA

Pēc Daugavas labā krasta siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes karstā ūdens padeve ir atjaunota 96% abonentu, informēja "Rīgas siltuma" (RS) Informācijas daļas vadītāja Agnete Bušta.

Lielākais siltumtīklu plīsums konstatēts maģistrālās siltumtrases cauruļvadā Dzelzavas un Nīcgales ielu krustojumā, kur šobrīd karsto ūdeni nesaņem 95 abonenti. No vakardienas vakara notiek darbs, lai iespējami operatīvi novērstu bojājumu. Darbus plānots pabeigt šovakar, un prognozējams, ka šī rajona iedzīvotāji karsto ūdeni varēs saņemt šonakt.

Pārējie bojājumi bija daudz mazāki, tāpēc karsto ūdeni šodien nesaņēma vien atsevišķu ēku, kas pieslēgtas pie bojātā siltumtīklu posma, iedzīvotāji. Tiklīdz bojājums tiek novērsts, tā konkrētās ēkas tiek pieslēgtas un karstā ūdens padeve tiek atjaunota, uzsver RS. Astoņas siltumtīklu noplūdes ir novērstas, un iedzīvotāji saņem karsto ūdeni. Uzreiz pēc pārbaudes siltā ūdens nebija 7% lietotāju, bet pašlaik - 4%.

RS atgādina, ka siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes ir nepieciešamas, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību, tās tiek veiktas vasaras mēnešos, lai savlaicīgi atklātu defektus un maksimāli samazinātu risku iedzīvotājiem ziemas mēnešos palikt bez karstā ūdens un apkures. Ja vakar atklātie plīsumi, kas šobrīd tiek novērsti, notiktu sala laikā, situācija varētu izvērsties daudz dramatiskāka, brīdina RS.

Saistībā ar "Latvenergo" plānotajiem termoelektrocentrāles TEC2 remontdarbiem pirmā hidrauliskā pārbaude šogad RS bija jāveic jau 26.maijā. Pārējās hidrauliskās pārbaudes, kā ierasts, tiks veiktas jūnijā un jūlijā, kad nestrādā izglītības iestādes, un iedzīvotājiem tās sagādā pēc iespējas mazāk neērtību.