foto: Ieva Makare/LETA
Mūrniece: Baltijas valstīm jāsadarbojas cīņā pret Krievijas informatīvo karu
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Sabiedrība
2017. gada 27. maijs, 12:22

Mūrniece: Baltijas valstīm jāsadarbojas cīņā pret Krievijas informatīvo karu

LETA

Baltijas valstīm ir jāturpina sadarbība stratēģiskās komunikācijas jomā, lai cīnītos pret Krievijas informatīvo karu, Lietuvā tiekoties ar kaimiņvalsts parlamenta priekšsēdētāju Viktoru Pranckieti, uzsvērusi Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Kā informēja Saeimas Preses dienests, pārrunājot reģiona drošību, Mūrniece un Prankietis norādījuši, ka abas valstis intensīvi strādā NATO Varšavas samita lēmumu ieviešanā un turpinās ieguldīt savu valstu aizsardzībā. Mūrniece pateicās Lietuvai par atbalstu NATO stratēģiskās komunikācijas izcilības centram Rīgā.

Reģiona enerģētikas drošība ir vienlīdz svarīga, atzīmējusi Saeimas priekšsēdētāja. Mūrniece un Pranckietis pauduši atbalstu reģiona dabasgāzes tirgus izveidei, kā arī elektrotīklu sinhronizācijai starp Baltijas valstīm un pārējo Eiropu. Abi parlamentu spīkeri bijuši vienisprātis, ka reģiona enerģētikas drošības kontekstā svarīga ir kodoldrošība.

Mūrniece un Pranckietis izteikuši bažas par gāzes vada "Nord Stream 2" projektu, uzsverot, ka tas neatbilst Enerģētikas Savienības principiem, turklāt projektam ir ģeopolitiski nolūki un tas rada drošības apdraudējumu. "Latvija neatbalsta nekādus pasākumus savā teritorijā, kas saistīti ar "Nord Stream 2" īstenošanu," teica Mūrniece.

Abi spīkeri apsprieda arī "Rail Baltica" projektu, uzsverot, ka tā īstenošana dos gan sociālekonomiskus, gan drošības ieguvumus. Kopumā puses atzinušas, ka Latvijai un Lietuvai jāturpina sadarbība drošības un aizsardzības, kā arī transporta un enerģētikas jomās.