112
2017. gada 27. maijs, 10:36

Šonakt Piņķos nāvējoši notriekts aptuveni 35 gadus vecs gājējs

LETA

Vakar Latvijā reģistrēti 86 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens, bet cieta vēl 16 cilvēki, informēja Valsts policija.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) informēja, ka bojā gājis kāds aptuveni 35 gadus vecs vīrietis, kurš ap pusnakti ticis notriekts uz ceļa Piņķos. Vīrietis gājis bojā notikuma vietā.

Astoņi cilvēki, tostarp divi gājēji un viens velosipēdists, cieta avārijās Rīgas apkārtnē, pa trim - Zemgalē un Kurzemē, bet pa vienam - Latgalē un Vidzemē. No visiem Latvijā cietušajiem seši bija gājēji, bet viens - riteņbraucējs.

NMPD pārstāve Ilze Bukša informēja, ka vakar Kurzemē 56 gadus vecs vīrietis, braucot ar velosipēdu, ietriecies stāvošā automašīnā un iekritis grāvī. Cietušais ar kakla skriemeļu bojājumiem nogādāts slimnīcā.

Tāpat Kurzemē 14 gadus vecs jaunietis, braucot ar motorolleru, ietriecies aizmugurē stāvošai automašīnai. Jaunietis guvis pleca locītavas traumu un, iespējams, arī lāpstiņas kaula lūzumu. Cietušais nogādāts slimnīcā.

Pagājušajā diennaktī par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija Latvijā aizturējusi septiņus autovadītājus, informēja Valsts policija.

Trīs dzērājšoferi aizturēti Rīgā, divi - Kurzemē, bet pa vienam - Zemgalē un Latgalē. Rīgā noķerti arī divi autovadītāji, kuri bija lietojuši narkotikas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 223 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 62 autovadītāji, Vidzemē - 73, Zemgalē - 38, Kurzemē - 17, bet Latgalē - 33 šoferi. Galvaspilsētā divi autovadītāji sodīti arī par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 598 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, aptuveni trešdaļa no kuriem piemēroti autovadītājiem galvaspilsētā un tās apkārtnē.

Vakar Latvijā reģistrēti 86 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens, bet cieta vēl 16 cilvēki.

Kā atklāja Ilze Bukša aizvadītajā diennaktī divi vīrieši guvuši traumas darba vietās. Rīgā 25 gadus vecs vīrietis strādājis būvobjektā un nokritis no aptuveni astoņu metru augstuma. Vīrietis nokritis uz kājām un guvis pēdas kaula un rokas lūzumu, kā arī krūšukurvja sasitumus. Vīrietis nogādāts slimnīcā vidēji smagā stāvoklī.

Savukārt 62 gadus vecam vīrietim darba vietā Rīgā uzkrituši smagi ratiņi, saspiežot vēderu un kājas. Vīrietis ar potītes un mugurkaula lūzumiem, kā arī iespējamiem vēdera orgānu bojājumiem nogādāts slimnīcā.

Vēl Vvakar divi vīrieši guvuši traumas, nokrītot no otrā stāva Latgalē 26 gadus vecs vīrietis nokritis no otrā stāva balkona. Vīrietis ar ribu lūzumiem un pleca traumu nogādāts slimnīcā.

Arī Rīgā 64 gadus vecs vīrietis nokritis no otrā stāva un ar kājas lūzumu nogādāts slimnīcā.

Kopumā NMPD mediķu vakar devušies uz 1096 izsaukumiem, no tiem 202 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām un negadījumiem.